På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Thessaloniki

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Thessaloniki består av bysantinska kyrkor, romerska och muslimska byggnader, modern arkitektur, ett intensivt nattliv och otroligt vackra stränder. Greklands andra största stad blandar mer än 2 300 år av historia med allt som en modern europeisk stad har att erbjuda.
Avgångar till Thessaloniki från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Thessaloniki har många historiskt intressanta sevärdheter som påminner oss om svunna tider, exempelvis det vita tornet som fortfarande tronar över staden. Det var ursprungligen en del av de forntida murarna som skyddade staden, och de har tillsammans också överlevt flera jordbävningar. Romantiska gränder och gator gör Thessaloniki till ett perfekt resmål för kärlekspar.
Vita Tornet
Thessalonikis symbol är ett känt riktmärke bland invånare och turister. Vita tornet ligger vid havet och påminner om svunna tider. På 1800-talet var det ett fängelse, i dag är det ett konstmuseum och historiskt museum.
Ladadikakvarteret
Ladadika kallas området mellan gatorna Koudouriotou och Diamanti samt Hiou och Lemnou. Här finns många barer och restauranger samt ett museum med antika grekiska och bysantinska instrument (Museum of ancient Greek, Byzantine and Post-Byzantine Musical Instruments).
Aristotelestorget
Detta är Thessalonikis mest imponerande torg. Här finns byggnader med storslagen arkitektur som fått sin inspiration från europeiska och koloniala modeller, kaféer, affärer m.m. Det är på detta torg som alla stora festligheter äger rum, bl.a. firar man in det nya året här, det är även en populär mötesplats dagtid.
Sankt Dimitrioskyrkan
Denna kyrka tillägnad Thessalonikis skyddshelgon måste ses. Den första kyrkan var från år 313 e.Kr. men efter att ha brunnit ner två gånger återuppbyggdes den år 1948 enligt originalritningarna.
Galerius Triumfbåge (Kamara)
Jämte Rotundan tillhör Galerius triumfbåge de två mest karakteristiska monumenten i staden. Triumfbågen ligger nära den östra stadsmuren, inte långt från Kassandreotikis triumfbåge.
Rotundan
Rotundan är en cylindrisk byggnad från tidigt 300-tal e.Kr. och är unik i Grekland. Det var tidigare ett panteon eller mausoleum för kejsare Galerius, nu ligger Sankt Georgkyrkan här. Inträdet är gratis och mosaikerna inuti är verkligen imponerande.
Mylos
Mylos är ett stort nöjesområde i hamnområdet. Här finns barer, gallerier, restauranger, kaféer, teatrar och olika livemusikuppträdanden.
Det Bysantinska Museet
I Thessaloniki, som sägs vara den mest "bysantinska" staden i dagens Grekland, hittar du detta unika museum. Det visar det dagliga livet under den bysantinska och efterbysantinska tiden och hur det har påverkat det moderna samhället.
Bra att veta
Flygplats
Macedonian airport i Mikra är Greklands näst största flygplats, och hit går flygningar från de flesta ställen i Europa och Balkanländerna. Det tar mellan 20 och 45 minuter från flygplatsen till stadens centrum beroende på hur mycket trafik det är. Du kan även ta dig till centrum med buss nr. 78 som går var 45:te minut. Bussturen tar ca 45 minuter.
Kollektivtrafik
Det är gångavstånd till de flesta ställen i stan, annars kan du ta bussen. Biljetter kan köpas antingen i kiosker eller i automater på bussen. Om du köper biljetten ombord på bussen kom ihåg att ha mynt och du kommer inte få någon växel tillbaka. Alla biljetter måste valideras och de gäller i 70 minuter. Olika typer av dagsbiljetter finns också.
Taxi
På mindre gator kan du vinka in en taxi varhelst du behöver en. På de stora gatorna finns platser som är skyltade med "TAXI". Du hittar också taxibilar ståendes på torg eller utanför hotell. Radio Taxi:
Apotek
Alla apotek i Thessaloniki har en skylt i fönstret som anger vilka som är öppna utöver de vanliga öppettiderna och deras adress. På de ställen med läkare finns det oftast en skylt med ett kors. På vissa skyltar finns det även telefonnummer till akutmottagningen. Ett apotek kan hittas på följande adress:
Telefon
Landskod: +30 Riktnummer: 231
Elektricitet
230 V, 50 Hz
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.