På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Venedig

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Ingen stad är som Venedig. Här finns 180 kanaler, 450 broar och magnifika palats. Det är en stad rik på museer och historiska byggnader av stor konstnärlig och kulturell betydelse. Lägg därtill känslan av förgänglighet och ett stilla kvartersliv bortom turiststråken, och skönhetsupplevelsen är total.
Avgångar till Venedig från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Hela staden är en sevärdhet i sig, något liknande finns inte någon annanstans på jorden. Det bästa sättet att upptäcka staden är till fots.
Palazzo Ducale
Palazzo Ducale, även kallad Dogepalatset, var tidigare residens för Dogen i Venedig, och även ett utrymme där regeringen kunde hålla till. Både domstol och fängelse var belägna inom palatsets väggar, men i dag är byggnaden är ett museum.
Basilica di San Marco
Det fullständiga namnet på italienska är Basilica Cattedrale Patriarcale di San Marco, men folk vet vad du pratar om om du säger Saint Mark’s Basilica. Denna katedral är den mest kända av kyrkor i Venedig och presenterar ett imponerande yttre med vacker mosaik samt en slående interiör.
Grand Canal
Grand Canal är den största kanalen i staden, nästan 4 kilometer lång och på sina håll så bred som 90 meter med ett medeldjup på 5 meter. Kollektivtrafik är tillgänglig i form av vaporetti - vattenbussar, gondoler och vattentaxi. Det finns gott om kända byggnader längs floden och den korsas av tre broar.
Peggy Guggenheim Collection
Peggy Guggenheim var hustru till konstnären Max Ernst och museet är inrymt i Palazzo Venier dei Leoni, som är hennes forna hem. Hennes konstsamling öppnades för allmänheten 1951 och här kan man nu njuta av europeisk och amerikansk konst från första hälften av 1900-talet.
Piazza San Marco
Piazza San Marco, eller Markusplatsen, är det största torget i Venedig, och det mest berömda också. Det är en bra plats att besöka om du vill få en känsla för den makt det tidigare venetianska imperiet hade. Torget är fullt av intressanta och imponerande sevärdheter varav en av dem är Campanile - klocktornet - där du kan få en fantastisk utsikt över Venedig.
Ca’ Rezzonico
Longhenas Palazzo är en av de vackraste byggnaderna i hela staden. Den stod färdig år 1756, över 100 år efter den första arbetsdagen och i dag fungerar palatset som ett museum, Ca’ Rezzonico, med en intressant utställning av Venedig på 1700-talet.
Ca’ Pesaro
Ca ’Pesaro är Venedigs moderna konstmuseum och det ligger i ett anrikt palats som vetter mot Canal Grande. I den orientaliska avdelningen kan man hitta väldigt spännande konst: 30 000 föremål från Japan, Kina och Indonesien.
Rialtos Fiskmarknad
Denna fisk- och grönsaksmarknad har funnits sedan år 1097, och det råder febril aktivitet här, särskilt tidigt på morgnarna. Fiskhandlare, livliga scener, gamla fasader och kanalen ger alla sinnen en unik upplevelse. Stadens bästa slakteributiker ligger också i närheten.
Bra att veta
Venedig Marco Polo Flygplats
Venedig Marco Polo Flygplats ligger 7 km norr om Venedig. Det finns ett stort utbud av transporter från flygplatsen till staden. Välj mellan bussar, taxibilar och båtar. Om du väljer båt bör du vara beredd på en kort promenad först. Vattenbussen körs av Alilaguna och en enkel biljett kostar €15. Resan tar cirka 1 timme och 20 minuter. Det finns även motorbåtar och priset varierar från företag till företag, men räkna med ca €80. Det finns också en landväg till Venedig. De två transportföretagen ACTV och ATVO har direktbussar mellan staden och flygplatsen. Resan tar ca. 20-25 minuter och biljettpriset är €6 enkel resa. Taxibilar väntar utanför terminalen och priserna börjar på €40.
Treviso Flygplats
Treviso Flygplats brukar kallas för Venedigs charterflygplats och ligger 30 km norr om Venedig. Bussbolagen ATVO och Barzi kör till Venedig och resan tar cirka 40 minuter. En enkel biljett med Barzis bussar kostar €10 och priset för en returbiljett är €18. Det finns ett biljettkontor som ligger i ankomsthallen. En taxi från flygplatsen till Piazzale Roma i Venedig börjar på €65.
Kollektivtrafik
ACTV kör de vanliga bussarna tillsammans med bussbåtar, som kallas vaporettos. Biljetter kan köpas på stationerna, från tidningskiosker eller ombord på båtarna. Det finns också flera resekort att välja på, men kom ihåg att du måste dra dem innan ombordstigning. Om du behöver korsa Canal Grande kan du ta en Traghetto, en stor gondol som avgår från olika platser mellan broarna.
Taxi
Taxi i Venedig består främst av båtar av olika slag. Att åka gondol är ganska dyrt och är bättre för sightseeing eller en speciell utflykt. Taxibåtar är något billigare. En av de främsta båttaxibolagen i Venedig är Consorzio Motoscafi Venezia.
Post
Frimärken finns att köpa i tobaksbutiker med en blå-vit skylt med "Tabacchi" eller bara "T" på. Det finns ett par postkontor över hela staden och du hittar en av dem på:
Apotek
Apoteken har öppet till 20.00/21.00 och turas om att ha jouröppet. Vid varje apotek finns en skylt där aktuella adresser anges. Du hittar ett av de lokala apoteken på:
Telefon
Landskod: +39 Riktnummer: 041 (slås även inom Venedig) Om du ringer till Italien från utlandet måste du alltid slå nollan i riktnumren (inte utelämna den som är vanligt vid internationell telefoni) ex: +39 041 + numret.
Elektricitet
240V / 50Hz
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.