På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Zürich

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Den charmiga världsstaden Zürich är Schweiz affärscentrum och erbjuder hög livskvalitet. Zürich är känt för sitt fantastiska shoppingutbud längs den världsberömda Bahnhofstrasse, och staden erbjuder även en stor mängd fritidsaktiviteter. Ett stort antal förstklassiga restauranger skämmer bort matälskare med alla typer av gastronomiska njutningar. När solen gått ned hittar du cirka 500 barer och nattklubbar med ett brett nöjesutbud. Zürich är också den perfekta utgångspunkten för olika utflykter till exempelvis Rhenfallen, chokladfabriker och glaciären på Titlis.
Avgångar till Zürich från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Det finns så mycket att se i Zürich. Huvudstaden är en charmerande gammal medeltidsstad, men samtidigt även en mycket naturskön stad där flera grönområden präglar staden. Här finner du ett flertal arkitektoniska mästerverk, historiska torg, gator och distrikt, kyrkor, konstverk och mycket mer att uppleva.
Grossmünsterkatedralen
Denna katedrals tvillingtorn dominerar Zürichs silhuett. Grossmünsterkatedralen, "Grossmünster", är en romansk kyrka och en av de tre stora kyrkorna i staden. Det var härifrån som reformatorn Ulrich Zwingli predikade sina idéer.
St. Peterskyrkan
I St. Peterskyrkans torn hänger den största kyrkklockan i Europa, med en diameter på 8,7 meter. St Peterskyrkan (Kirche Sankt Peter) byggdes ursprungligen under 700-talet, men mycket ändrades på 1200-talet och igen i 1705.
Kunsthaus
Schweiz främsta konstmuseum, Kunsthaus, har många viktiga verk i sin ägo med allt från medeltida religiösa målningar och gamla flamländska mästare till målningar från impressionismen och post-impressionismen. Har finns mästerverk av bland andra Van Gogh, Picasso, Chagall och Monet.
Le Corbusier Haus
Le Corbusier var en av de mest inflytelserika schweiziska arkitekterna på 1900-talet och hans sista projekt, "Le Corbusier Haus", står i Zürichhorn-parken. Huset är också hem för en samling av grafiska verk, som kan ses vissa specifika dagar.
Chinagarten
Denna kinesiska trådgård var en gåva från den kinesiska staden Kunming, som är Zürichs vänort. I trädgården finner du växter och utsmyckningar som är typiska för den kinesiska trädgårdskonsten.
Zürichsee
Denna häpnadsväckande vackra sjö sträcker sig hela 40 kilometer från Zürich till foten av Glarneralperna. Dagsutflykter med båt ger turister och andra möjlighet att utforska byarna och städerna längs sjöns stränder. I Zürich lägger båtarna till vid Bürkliplatz.
Gamla Stan
Gamla stan, även kallad Alstadt, är ett av de vackraste och charmigaste områdena i Zürich. Här kan du strosa runt bland smala gränder och medeltida hus. Detta område är mycket uppskattad av både turister och lokalbefolkningen.
Lindenhofplatz
För en fantastisk utsikt över staden kan du besöka vackra Lindenhofplatz. Denna park är perfekt för att strosa runt i och titta på folk. Detta är också den plats där du kan hitta Rietberg Museum.
Bra att veta
Flygplats
Zürich Airport har blivit nominerad till en av de bästa flygplatserna i världen. Den består av två terminaler som båda har en turistinformation baserad i ankomsthallen. Flygplatsen ligger 11 kilometer utanför Zürich och det finns flera sätt att ta sig in till centrum. Den underjordiska tågstationen ligger direkt under Terminal B, och tågen avgår ungefär var tionde minut till Centralstationen. Du kan köpa biljetter direkt från de automater som finns vid SBB resecentrum. +41 900 300 300 Glatttalbahns spårvagn nummer 10 förbinder flygplatsen och Centralstationen. Spårvagnen går var sjunde eller femtonde minut. Spårvagn nummer 12 förbinder flygplatsen och Stettbach och avgår varje kvart. +41 44 809 56 00 Bussar går frekvent till och från flygplatsen. www.zvv.ch Taxistationen ligger precis utanför ankomsthall 1 och 2. Taxi kan förbeställas i förväg genom att ringa +41 848 850 852. Airport Taxi +41 44 777 77 77 www.taxi7x7.ch På flygplatsen kan du även hyra bil. Du hämtar ut din bil från Airport Centre på våning 1. Avis +41 44 800 77 33 www.avis.ch Budget +41 44 800 77 33 www.budget.ch
Taxi
Taxi 444 är ett av de största taxiföretagen i Zürich men du finner 1350 licenserade taxibilar i staden. Taxi är ett lätt och pålitligt transportmedel, även i rusningstrafik. Taxi 7x7 +41 44 777 77 77 www.taxi7x7.ch Taxi 444: +41 44 444 44 44 www.taxi444.ch
Post
Du finner postkontor runtom i hela staden. Sihlpost D-2 ligger på Centralstationen och har generösa öppettider. Sihlpost D-2:
Apotek
Det finns många apotek runtom i Zürich. På apotekens dörrar finns även information som hjälper dig att hitta andra öppna apotek. Apoteket på Bellevue, Theaterstrasse 14, är ett av de apotek som har öppet dygnet runt. Bahnhof Apotheke:
Elektricitet
220 Volt, 50 Hz
Telefon
Landskod: +41 Riktnummer: i allmänhet 044, men även 043 förekommer.
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.