På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Upptäck Hongkong

  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film

I Hongkong kan du shoppa och åka berg-och-dal-bana ena dagen och surfa dagen därpå – staden är kompakt och du hinner göra mycket på kort tid. Kollektivtrafiken fungerar också utmärkt och det är dessutom väldigt prisvärt att åka taxi. Här är några tips inför din Hongkong-resa.

Shopping

Välkommen till Apliu Street om du är på jakt efter elektronikprylar. Här hittar du både nytt och begagnat till riktigt bra priser.

Vill du uppdatera bland dina kökssaker? På Shanghai Street finns kastruller i alla möjliga storlekar och modeller, skärbrädor, mooncakeformar och vispar i mängder.

Är du mer ute efter områden med klassiska shoppinggallerior finns det flera att välja på. Till exempel Central, Western och Admiralty i Hongkong Islands. Här hittar du ultramoderna gallerior, blandat med de mer traditionella marknaderna.

Natur och nöjen

Har du lust att testa surfing är du på helt rätt ställe – besök då Tung Wan Beach eller Big Wave Bay Beach. Vill du uppleva en riktigt härlig solnedgång på en av de längsta stränderna i Hongkong, då ska du åka till Pui O Beach.

Visste du att Hongkong är känd för sina nöjesparker? Förutom Disneyland finns även Ocean Park där det ligger ett oceanarium, en djurtemapark och otroliga berg-och-dal-banor.

Reser du med barn är ett besök på Snoopy’s World att rekommendera. Det ligger i New Town Plaza shoppingcenter och är egentligen en stor utomhuslekplats där du bland mycket annat kan ta en liten kanotfärd.

På kvällen finns det många klubbar att välja på. Dragon-i är en av de mer exklusiva klubbarna där du även kan stöta på kändisar. På C Club kombineras både bar och klubb i modern miljö och för dig som vill uppleva något utöver det vanliga är Club Space, inredd med framtidstema, ett måste.

Maten

När det gäller maten vill Hongkong-borna själva äta snabbt, gott och billigt. I den hippa stadsdelen Sheung Wan får du bland annat sichuankryddad nudelsoppa – tänk på att maten ifrån sichuanprovinsen är extra kryddstark.

Är du sugen på fisk och skaldjur rekommenderas ett besök hos Lei Yue Mun längst ut på Kowloons sydvästra spets. Här väljer du vilken krabba eller hummer du önskar från akvariet och får det sedan tillagat direkt.

Inte ett besök i Hongkong utan att äta dumplings. Ett tips är i Mong Kok på Dim Dim Sum där du får riktigt konstnärligt utformade dumplings.

Tips och inspiration med The Local’s Guide

Vill du få de absolut bästa och dagsfärska tipsen från de som bor och lever sina vanliga liv i Hongkong? Mobilwebbplatsen The Local’s Guide samlar in och visar upp Instagramuppdateringar från de som känner staden bäst – lokalbefolkningen. Snart kommer du att hitta Hongkong i The Local’s Guide via Swedavias app eller via arlandaairport.se/localsguide.

Res direkt med SAS

SAS flyger direkt fem gånger i veckan till Hongkong med start den 10 september. Boka din resa hos SAS här.