På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Upptäck Los Angeles

  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film

Los Angeles är mer än Universal Studios och Beverly Hills - här får du tips på några trendiga stopp när du besöker ”Änglarnas stad”.

Ett måste för den ytterst trendkänslige är kvarteret Abbot Kinney i Venice Beach där inredningsbutiker, klädaffärer, gallerier och restauranger ligger på rad.

Här är ett urval:

Aviator Nation - där du bland annat hittar kaliforniska vintagetröjor
Waraku - ny japansk design
Firefly  - inredning och prylar
C.A.V.E. - Gallery konstgalleri

Konstnärsområdet Silver Lake

Ett område väl värt ett besök är Silver Lake, där aspirerande konstnärer bosätter sig. Här är det enkelt att cykla eller gå runt.

Cafecito  – Café som serverar ekologiskt rättvisemärkt kaffe och är den lokala favoriten
Mohawk General Store – här köper du kläder och accessoarer från lokala designers
The Satellite – scen för både kända och lite mer okända lokala artister – stand up-comedy och musik.

Ny bar med 20-talstema

Pearl’s Liquor Bar är en nyöppnad bar på the Sunset Strip inspirerad av det glamourösa 1920-talets förbudstid. Baren är i två våningsplan där taket används som restaurang med utsikt över Sunset Strip och den undre våningen är en salongsstylad cocktailbar. Namnet på baren kommer från en kvinna som hette Pearl, som på 1920-talet i sin parfymbutik sålde sprit i parfymflaskor.

Matmarknad för hipsters

Bondens marknad i Los Angeles, är ett måste för dig som gillar mat i alla dess former och som även vill passa på att trängas med amerikanska hipsters. Strax intill ligger köpcentret The Grove, som också är populärt att besöka.

Två heta hotelltips

The Ace Hotel är en nyöppnad hotellkedja på Broadway i Downtown Los Angeles. Hotellet ligger i United Artists gamla filmstudio, som byggdes 1927.

Wilshire Hotel, öppnades i början av 2013 och ligger i hjärtat av Miracle Mile nära Hollywood. Hotellet är ett boutiquehotell med takterrass, pool och privata badhytter.

Tills sist…

Lust på lite urban kultur? Kolla in Artsy California där du läser mer om vad som händer på Los Angeles stora konstscen.