På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Särskilda behov och ledsagning i samband med flygresa

Här hittar du viktig information för dig med särskilda behov i samband med flygresa. Till exempel om du har en funktionsnedsättning och behöver ledsagning, om du har en allergi eller är flygrädd.

Förboka ledsagning 48 timmar innan avresa via ditt flybolag. Detta för att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt och för att du ska få en bra start på din resa.

 

Klicka på länkarna nedan för att se filmen textad på svenska, andra språk samt syntolkad.

Textat på Svenska

Syntolkat

Textat på Arabiska

Textat på Kinesiska

Textat på Turkiska

Textat på Persiska

Vi på Swedavia vill att alla ska kunna resa med flyg. Därför får du extra hjälp på plats - så att du kan känna dig så trygg som möjligt. Här läser du till exempel mer om hur ledsagning fungerar och hur du bokar, packar mediciner, checkar in hjälpmedel eller reser med assistanshund. Men också hur det fungerar om ditt barn ska resa själv och tips till dig som är rädd för att flyga.

Det finns också information till dig med nedsatt syn eller hörsel som vill veta mer om hur det fungerar på flygplatser och ombord på flygplanet. Så att du kan planera din resa på bästa sätt.

Vi hoppas att informationen hjälper dig att enkelt och smidigt planera och genomföra din resa.

Berätta om dina behov när du bokar flygresan

Berätta gärna att du har särskilda behov redan när du bokar resan och försök beskriva vad du behöver ha hjälp med. Ju tidigare du meddelar oss, desto bättre förberedd är personalen på att ta emot dig - både på flygplatsen och ombord på flygplanet.