Kom till flygplatsen 3 timmar före avgång – kom när din incheckning och bagageinlämning öppnar

 

Just nu har vi periodvis långa väntetider på flygplatsen och vi uppmanar resenärer att 3 timmar före avgång. För dig som ska checka in och/eller checka in bagage är det inte någon idé att vara på plats mer än tre timmar innan.

Förbered dig så mycket som möjligt innan du kommer till flygplatsen

  1. Börja med att klicka på din flight under Avgångar här på vår webbplats. För de flesta avgångar framgår där när incheckning/bagageinlämning öppnar. Se till att vara på plats då. Även om du checkat in digitalt hemma behöver du checka in ditt bagage på plats. Om tid för incheckning/bagageinlämning inte framgår behöver du kontakta ditt flygbolag för att få informationen. Här hittar du kontaktuppgifter till flygbolag.
  2. Om du checkat in digitalt hemifrån, har fått ditt boardingcard och endast flyger med handbagage kan du gå direkt till säkerhetskontrollen. Säkerhetskontrollens öppettider ser du här nedan.
    Observera att de väntetider vi anger för säkerhetskontrollen på webbar och i appen är realtidsinformation. Du kan alltså inte planera när du ska vara på plats utifrån detta då väntetiden som anges kan förändras snabbt.

Just nu anländer många alldeles för tidigt, innan incheckning/bagageincheckning för det aktuella flyget är öppen. Det bidrar till trängsel. Vid behov begränsar vi inflödet till terminal och släpper endast in resenärer med mindre än tre timmar till avgång.

Öppettider säkerhetskontroll:

Endast handbagage kan tas med genom säkerhetskontrollen. Du måste checka in övrigt bagage före kontrollen.

Terminal 5
På terminal 5 finns två säkerhetskontroller, en i varje ände av terminalen. Du kan använda vilken av dem du vill. Du når samtliga gater i Terminal 5 via båda kontrollerna. Säkerhetskontrollerna heter D samt F och är markerade med Security på terminalkartan.

Öppettider säkerhetskontroller Terminal 5:

Säkerhetskontroll D:

Måndag - tisdag: 03.30 - 20.30
Onsdag: 02.45 - 20.30
Torsdag - söndag: 03.30 - 20.30

Säkerhetskontroll F: 

Måndag: 03.30 - 22.35
Tisdag: 03.00 - 01.15
Onsdag: 03.30 - 23.30
Torsdag: 02.50 - 00.15
Fredag: 02.45 - 23.15
Lördag: 01.15 - 00.15
Söndag: 01.15 - 23.55

Öppettider säkerhetskontroll Terminal 4:

Öppnar 04.00 och stänger efter sista avgången med Ryanair.

Öppettider säkerhetskontroll Terminal 2:

Öppnar 04.00 och stänger 20.30

Besök gärna den här sidan för fler konkreta tips på hur du kan förbereda dig innan och vad som är viktigt att tänka på när du kommer till flygplatsen.