På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

Pontus in the Air

Bästa flygplatsrestaurangen i Europa. Stjärnkrögaren Pontus Frithiof är på god väg att förverkliga sin vision i Arlandas största kroglokal, en trappa upp i Terminal 5. Pontus in the Air har allt som krävs för dig som uppskattar en verkligt kulinarisk upplevelse. Egen vinkällare, sommelier och ett fullt utrustat kök där allt lagas från grunden. Pontus in the Air är som första flygplatskrog i Sverige någonsin, omnämnda i White Guide 2017!

Kategori: Restaurang

Pontus in the Air är den kanske mest storslagna krogsatsningen någonsin på Arlanda. Sommelierbemanning, bordsservering, två barer, en diger vinlista med hundratals champagner – och den legendariske Pontus Frithiof själv vid rodret. Ambitionen är högsta möjliga, att erbjuda något för alla. Menyn sträcker sig från en enklare chiapudding till japansk wagyu-entrecôte och tryffelfärserad vårkyckling.

Den över tusen kvadratmeter stora, luftiga lokalen har sammanlagt 250 sittplatser. På Brasserie är det vinbar och à la minute-servering som gäller, med kunniga vinkypare. Här råder tidsgaranti på tolv minuter från beställning.

Under morgonen serveras tre á la cartefrukostar i Brasseriet. Där kan du välja mellan en stadig frukost med bland annat äggröra och fattiga riddare. Eller ett mer hälsosamt alternativ såsom chiapudding, grillad levain med avokado, fruktsallad och färskpressad apelsinjuice. På Pontus in the Air finns frukost för alla smaker.

Monstro Burgers & Pasta är ett nytt familjekoncept på Pontus in the Air. Här serveras en meny av vällagade goda hamburgare och krämiga pastarätter inspirerade av det italienska och amerikanska köket. Prisklassen ligger mellan 109- och 199 kr.

Med appen Take Off kan du göra förbeställningar för avhämtning innan avgång. Pontus in the Air är en kontantfri restaurang.

Öppettider: Måndag-fredag 05.00-22.30, lördag 05.00-sista flight, söndag 05.00-22.30

Placering: Efter säkerhetskontrollen i Terminal 5

Utbud: Här serveras hamburgare, räksmörgås och wraps. Det finns också en bar där du kan beställa drinkar, cocktails eller en kall god öl. I Brasseriet är det bordsservering med stort fokus på vin och mat à la minute. Missa inte "Take off service" som du kan läsa om i den egna appen. Pontus in the Air är en kontantfri restaurang.

Prisklass: Varmrätter från 185 kr. Wraps och baguetter från 59 kr.

Tidsgaranti: 12 min för sällskap upp till 6 pers - OBS gäller endast Brasseriet

Lounge: American Express Lounge för Centurion- och Platinummedlemmar. Loungen erbjuder en avkopplande miljö med utsikt över flygplatsens start- och landningsbanor. Ta del av ett generöst utbud av vällagad mat och dryck från Brasseriets meny och välfyllda vinkällare.

Kontakt: Tel: 076-014 14 94, E-post: pontusintheair@pontusfrithiof.com
Webb: pontusfrithiof.com

Hitta hit

1

Pontus in the Air

Terminal 5 Efter säkerhetskontrollen

Öppettider:

Dagligen 05.00-23.00

Telefon:

0760-14 14 94