På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Är du nyfiken på Hongkong och Kina?

  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film

Den 10 september är det premiär för SAS nya direktlinje till Hongkong och sträckan kommer trafikeras fem gånger i veckan. Dagen efter, den 11 september, landar det första flyget från Hongkong på Arlanda. Vi på flygplatsen förbereder oss samtidigt på att välkomna ännu fler resenärer från Asien.

Det här är på gång just nu på Arlanda:

Beijing8 – Food truck

Hos Beijing8 får du uppleva traditionell kinesisk matkultur i kombination med unga värden för ekologi och långsiktig hållbarhet. Här köper du dumplings, till exempel lax, kyckling med jordnötter och biff med chili och koriander tillsammans med organiskt te, ångade edamame-bönor samt även ångad broccoli med vitlök. Allt serverat i omsorgsfullt utformade paket.

Du hittar Beijing8 i Terminal 5 vid gate F58-69 med start den 10 september.

Egen kinesisk del på Arlandas webbplats

Kinaresenärerna får även sina egna sidor på Arlandas webbplats. Numera finns det en kinesisk flagga att klicka på – här kan du själv upptäcka de kinesiska sidorna!

Menyer på kinesiska

Hos Taste, Deli, Beijing8 och Andersson Food & Akvavit finns menyerna översatta till kinesiska. 

Ska du själv resa till Hongkong? Här får du några tips.

Shopping

Välkommen till Apliu Street om du är på jakt efter elektronikprylar. Här hittar du både nytt och begagnat till riktigt bra priser.

Vill du uppdatera bland dina kökssaker? På Shanghai Street finns kastruller i alla möjliga storlekar och modeller, skärbrädor, mooncakeformar och vispar i mängder.

Är du mer ute efter områden med klassiska shoppinggallerior finns det flera att välja på. Till exempel Central, Western och Admiralty i Hongkong Island. Här hittar du ultramoderna gallerior, blandat med de mer traditionella marknaderna.

Natur och nöjen

Har du lust att testa surfing är du på helt rätt ställe – besök då Tung Wan Beach eller Big Wave Bay Beach. Vill du uppleva en riktigt härlig solnedgång på en av de längsta stränderna i Honkong, då ska du åka till Pui O Beach.

Visste du att Hongkong är känd för sina nöjesparker? Förutom Disneyland finns även Ocean Park där det ligger ett oceanarium, en djurtemapark och otroliga berg-och-dal-banor.

Reser du med barn är ett besök på Snoopy’s World att rekommendera. Det ligger i New Town Plaza shoppingcenter och är egentligen en stor utomhuslekplats där du bland mycket annat kan ta en liten kanotfärd.

På kvällen finns det många klubbar att välja på. Dragon-i är en av de mer exklusiva klubbarna där du även kan stöta på kändisar. På C Club kombineras både bar och klubb i modern miljö och för dig som vill uppleva något utöver det vanliga är Club Space, inredd med framtidstema, ett måste.

Maten

När det gäller maten vill Hongkong-borna själva äta snabbt, gott och billigt. I den hippa stadsdelen Sheung Wan får du bland annat sichuankryddad nudelsoppa – tänk på att maten ifrån sichuanprovinsen är extra kryddstark.

Är du sugen på fisk och skaldjur rekommenderas ett besök hos Lei Yue Mun längst ut på Kowloons sydvästra spets. Här väljer du vilken krabba eller hummer du önskar från akvariet och får det sedan tillagat direkt.

Inte ett besök i Hongkong utan att äta dumplings. Ett tips är i Mong Kok på Dim Dim Sum där du får riktigt konstnärligt utformade dumplings.

Har du blivit ännu mer nyfiken på Hongkong? Boka din direktresa med SAS här.