På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Arlanda är "Airport of the Year"

Arlanda är ett internationellt nav som är bäst på att knyta samman olika trafikslag - i tävlingen Global AirRail Awards fick Arlanda priset ”Airport of the Year” och kom före både London Gatwick och Standstead Airports.

Arlanda är "Airport of the Year"

Global AirRail Awards delas ut av den internationella organisationen The Global AirRail Alliance (GARA), som arbetar med hur järnvägsoperatörer, flygplatser och flygbolag knyter samman olika trafikslag, framför allt kombinationen flyg och tåg.

Motiveringen löd:

"Genom att vara en ledstjärna för bästa praxis och för innovativa transportlösningar, och samtidigt kunna möta upp mot utmanande mål för en övergång till transportsätt med mindre miljöpåverkan, har Stockholm Arlanda Airport utvecklas till ett nav för både luft-och marktransporter. Utvecklingen av Arlanda till ett transportcentrum är ett projekt av nationell betydelse."

– Vi är jätteglada för den här utmärkelsen. Arlanda är idag inte bara Sveriges största flygplats utan också Sveriges fjärde största järnvägsstation. Tillsammans med framför allt tågtransportörerna nådde vi vårt miljömål med minst 50 procent kollektivt resande till och från flygplatsen. Nu blickar vi framåt och hoppas på Roslagsbanans förlängning ut till Arlanda, för alla dem som bor i kommunerna nordost om Stockholm, säger Tomas Kreij, chef för Resenärsservice på Arlanda.