På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Isolering av bostäder

Swedavia, som äger och driver Stockholm Arlanda Airport, besöker och inventerar husen i de aktuella områdena tillsammans med en akustiker (ljudexpert) som mäter väggar och fönster och räknar ut hur mycket buller fasaden klarar och om det behövs några åtgärder. Om så är fallet anlitar Swedavia entreprenörer som utför själva byggnadsarbetet, efter kontraktsskrivning med fastighetsägaren.

När bullerisoleringen är utförd får fastighetsägaren ett intyg på att eventuella åtgärder uppfyller de fastställda villkoren. Åtgärderna kan innebära allt från tätning av lister till byte av glasrutor eller helt nya fönster.

Bullerisolering i flera etapper

Isoleringsarbetet med bostäder runt Arlanda har utförts i olika etapper. Områdena närmast flygplatsen, till exempel Skånela och Ängby, var de första som fick isolering när arbetet påbörjades i slutet på 90-talet. Den sista etappen inleddes i Rosersberg i början av 2008 och slutfördes under 2013.

Se de olika etapperna på karta - pdf 922 Kb (öppnas i nytt fönster)