På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Samarbeten – en förutsättning för Arlandas och regionens utveckling

De flesta som flyger till Arlanda ska vidare till Stockholm, Mälardalen eller någon annanstans i Sverige. Det gör det viktigt för Arlanda att arbeta tillsammans med alla grannkommuner och näringslivet, så att vi kan utveckla regionen tillsammans.

Ju mer framgångsrikt och effektivt Arlanda drivs, desto fler besökare kommer hit. I förlängningen ökar detta trafiken till och från Stockholm och regionen. Då är det viktigt att kunna ta tillvara den potential som Stockholmsmarknaden och det geografiska läget kan ge.

Arlanda behövs för Sveriges och regionens tillväxt

Arlanda är något av en temperaturmätare för landets och regionens ekonomi. Och för att denna ska kunna växa krävs goda kommunikationer. Därför är det oerhört viktigt med ett gott samarbete mellan landet, regionen och flygplatsen.

Goda relationer till grannkommunerna viktigt

Flygplatsen har ett mycket gott samarbete med hemkommunen Sigtuna. Men relationerna med de andra grannkommunerna är också viktiga. Swedavia, tidigare LFV, som äger, driver och utvecklar flygplatsen, är engagerade i regionen. Swedavia är medlemmar i Mälardalsrådet, Handelskammaren, Gateway Stockholm och flera andra regionala samarbeten som syftar till att stärka regionens attraktionskraft. En av många viktiga diskussioner som förs här är hur man tillsammans kan förbättra infrastrukturen.

Läs mer om de olika samarbetsformerna där Stockholm Arlanda Airport ingår