På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Jobba på Arlanda

  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film

Drömmer du om att arbeta på en flygplats? Stockholm Arlanda Airport är Sveriges största flygplats, med 23,2 miljoner resenärer 2015. Här finns dessutom en alldeles speciell atmosfär. De cirka 17 500 personer som arbetar på Arlanda, på omkring 700 olika företag, upplever den varje dag. Vill du vara en av dem?

Jobba hos Swedavia

Swedavia äger, driver och utvecklar tio flygplatser i hela Sverige och är helägt av svenska staten. Affären bedrivs i en flygplatsverksamhet och en fastighetsverksamhet. De 700 medarbetarna på Swedavia Arlanda sysslar med allt från information och snöröjning till terminalutveckling och tekniska system.

Lediga jobb på Swedavia

Övriga företag på Arlanda

Här hittar du ett urval av de 700 företag som finns på Arlanda, under olika kategorier, och länkar till deras webbsidor.

Flygtrafikledning

LFV är ett statligt affärsverk som driver flygtrafikledning för civila och militära kunder. Hos LFV på Arlanda kan du bland annat arbeta som flygledare, systemingenjör, IT-utvecklare eller projektledare.

Lediga jobb på LFV (nytt fönster)

Flygbolag

Runt 80 olika flygbolag, med destinationer både inrikes och utrikes, trafikerar Stockholm Arlanda Airport.

Flygbolag på Arlanda

Ground handling

Handling innebär hantering av incheckning, bagagelastning samt vikt- och balansberäkning av bagage och passagerare. Oftast köper flygbolagen denna tjänst av specialiserade handlingföretag, istället för att ha egen personal som arbetar med det.

ASE Handling (nytt fönster)

Menzies Aviation (nytt fönster)

Aviator (nytt fönster)

SAS Ground Services Sweden AB (nytt fönster)

Grafair Jet Center (nytt fönster)

Säkerhet och bevakning

Förutom säkerhetskontroller bevakas hela flygplatsen. Security på en flygplats innebär ”att med mänskliga och materiella resurser skydda människor, flygplanen samt flygplatser mot olagliga handlingar”. Securitas utför detta arbete enligt Swedavias direktiv.

Securitas (nytt fönster)

Restauranger och affärer

På Arlanda finns idag 57 butiker samt 48 restauranger, caféer och barer. De drivs av flera olika företag – här listas ett litet urval, med länkar till deras hemsidor.

SSP Restaurants AB (nytt fönster)

HMS Host (nytt fönster)

The Nuance Group (nytt fönster)

Forex (nytt fönster)

Pocket Shop (nytt fönster)

Pressbyrån (nytt fönster)

Hotell och konferens

Det finns flera hotell i olika prisklasser på och i anslutning till Arlanda. Flera av dem erbjuder också konferensmöjligheter.

Hotell och konferens på Arlanda

Catering

Cateringföretagen levererar mat och taxfree-varor till flygplanen. På Arlanda finns just nu tre företag som arbetar med catering.

Gate Gourmet (nytt fönster)

Klara Go Sverige AB (nytt fönster)

LSG Sky Chefs (nytt fönster)

Städning

All sorts städning och rengöring förekommer på en flygplats: lokalvård, flygplanstvätt, kabinstäd, fönsterputs med mera. Exempel på städföretag på Arlanda är:

Inspira (nytt fönster)

Rengörare Näslund (nytt fönster)

Renab (nytt fönster)

Sodexo (nytt fönster)

Lokala arbetsförmedlingar

Vill du komma i kontakt med en arbetsförmedling på Arlanda? Du väljer mellan följande alternativ:

Arbetsförmedlingen Luftfart (nytt fönster)

Academic Work Aviation (nytt fönster)

Proffice Aviation (nytt fönster)