På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Arlanda blev ”Airport of the Year” i Global AirRail Awards 2014

2014-05-21, kl. 13:39

Stockholm Arlanda Airport vann i kategorin Environmental Commitment samt blev utnämnd till Airport of the Year i Global AirRail Awards, en internationell prisutdelningsceremoni för flyg- och tågvärldens bästa samarbeten.

När de bästa initiativen inom intermodalitet mellan flyg och tåg lyftes fram på Globail AirRail Awards i fredags vann Stockholm Arlanda Airport i två kategorier: "Airport of the Year" och "Environmental Commitment". Dessutom vann Arlanda Express i kategorin "Integrated Air Rail Partnership". Medtävlande var bland andra London Gatwick och Stanstead Airports, Flytoget/Oslo Airport och Airport Link Company, Sydney.

Juryns motivering i klassen Airport of the Year:

"Genom att vara en ledstjärna för bästa praxis och för innovativa transportlösningar, och samtidigt kunna möta upp mot utmanande mål för en övergång till transportsätt med mindre miljöpåverkan, har Stockholm Arlanda Airport utvecklas till ett nav för både luft-och marktransporter. Utvecklingen av Arlanda till ett transportcentrum är ett projekt av nationell betydelse."

– Vi är jätteglada för den här utmärkelsen. Arlanda är idag inte bara Sveriges största flygplats utan också Sveriges fjärde största järnvägsstation. Tillsammans med framför allt tågtransportörerna nådde vi vårt miljömål med minst 50 procent kollektivt resande till och från flygplatsen. Nu blickar vi framåt och hoppas på Roslagsbanans förlängning ut till Arlanda, för alla dem som bor i kommunerna nordost om Stockholm, säger Thomas Kreij, chef för Resenärsservice på Arlanda.

Global AirRAil Awards är en internationell prisutdelningsceremoni tillägnad flyg- och järnvägsmarknaden för att lyfta bästa praxis inom intermodala resor runt om i världen. Bakom står The Global AirRail Alliance (GARA), en internationell organisation som samlar järnvägsoperatörer, flygplatser och flygbolag. Den gemensamma frågan är intermodalitet och framförallt kombinationen flyg och tåg.

Läs mer om Global AirRail Awards och alla kategorierna här