På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Arlanda miljöcertifierad enligt ISO 14001

2011-04-14, kl. 11:03

Sveriges största flygplats är nu miljöcertifierad enligt ISO 14001. Certifieringen är ytterligare ett kvitto på flygplatsens miljöarbete. Arlanda är sedan tidigare klimatackrediterad.

ISO 14001 är en internationell standard för miljöledningssystem och ett verktyg i arbetet med att minska flygplatsens miljöpåverkan. En revision av Arlandas miljöarbete genomfördes i januari av Bureau Veritas, och nu är det klart att Arlanda är med beröm godkänd.

– Miljöcertifieringen ISO 14001 är ytterligare ett kvitto på flygplatsens framgångsrika miljöarbete. Miljöfrågor är något som flygplatsen arbetar målmedvetet med och har gjort under många år. Bland annat var vi den första flygplats att bli klimatackrediterad i den högsta nivån i ett program som graderar flygplatsers klimatarbete, säger Fredrik Jaresved, chef Hållbarhet och kvalitetssäkring på Stockholm Arlanda Airport.

Certifikatet är ett avstamp för Arlandas fortsatta miljöarbete, där ständiga förbättringar ligger i fokus. Sedan tidigare är Arlanda klimatackrediterad i ett europeiskt program som graderar flygplatsers klimatarbete. Bakom ackrediteringsprogrammet som kallas Airport Carbon Accreditation står ACI, Airport Council International Europe och WSP Environmental.