På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Arlandas partner ABBA The Museum har öppnat

2013-05-07, kl. 14:08

Idag den 7 maj öppnade ABBA The Museum, och Stockholm Arlanda Airport är stolt samarbetspartner med museet. Samarbetet innebär bland annat en egen ABBA-utställning i Terminal 5.

På Arlanda får resenärer och besökare till Stockholm och Sverige en unik förhandstitt på ABBA The Museum. En utställning i bagagehallen och i flygplatsens turistinformation i Terminal 5 visar exempel på scenkläder, musik och föremål. Utställningen är mycket populär inte minst hos de ankommande utländska resenärerna. Många reagerar på musiken som de känner igen och stannar för att fotografera sig själva och sitt sällskap vid bilderna.

– Med närmare 20 miljoner resenärer årligen är Arlanda den viktigaste porten till Stockholm och Sverige. Vi vill kunna välkomna resenärer och besökare med vad regionen kan erbjuda, och självklart är ABBA The Museum ett nytt och mycket attraktivt besöksmål, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Sverige är generellt ett exportberoende land och den förhållandevis stora musikexporten har blivit ett signum för Sverige.

– ABBA var den första riktigt stora svenska musikexporten som sedan fått flera efterföljare. Därför känns det väldigt bra att på just Arlanda, som möjliggör en stor del av Sveriges internationella kontakter och turism, kunna visa upp denna försmak av ABBA The Museum, säger Kjell-Åke Westin.