På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Charterresenärer kan nu checka in på parkeringen

2011-12-21, kl. 16:36

På Stockholm Arlanda Airport kan charterresenärer checka in redan på parkeringen. Incheckningsautomater finns på Arlanda Långtid Alfa och snart även på Arlanda Långtid Beta.

Sedan tidigare har resenärer som reser med Air France, Finnair, Icelandair, KLM, Norwegian, SAS och Turkish Airlines kunnat checka in utanför flygplatsen. Nu kan även de som reser med charter checka in i de incheckningsautomater som är placerade i vänthuset på långtidsparkeringen Alfa och inom kort även i vänthuset på långtidsparkeringen Beta.

Resenären väljer sitt flygbolag eller sin researrangör och följer sedan instruktionerna på en touchskärm. När incheckningen är klar får resenären boardingkort och bagagetaggar* direkt i handen. På flygplatsen behöver resenären sedan bara lämna sitt bagage och gå genom säkerhetskontrollen till sin gate.

– Swedavia arbetar med att hela tiden förbättra upplevelsen för resenärerna. Snabb och enkel incheckning är ett sätt. Genom att checka in på parkeringen blir processen snabbare och väntetiden kortare på flygplatsen, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

De charterarrangörer som finns i incheckningsautomaterna på Arlanda Långtid Alfa är Airtours, Alpresor, Apollo, Fritidsresor, Langley, Nazar, Nortlander, Springtime Travel och Ving. Inom kort tillkommer även Solresor.

*Möjlighet till utskrift av bagagetaggar kan variera beroende på flygbolagens regelverk.