På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Destination Sigtuna får miljöpris

2011-11-22, kl. 16:48

Ecologistic Award 2011 går till Sveriges första och hittills enda klimatneutrala destination, Sigtuna. Grunden är ett samarbete mellan hotell- och konferens­anläggningar, Stockholm Arlanda Airport och Destination Sigtuna.

– Vi är mycket glada och stolta över att få ta emot det här priset. Det sporrar oss hotell runt Sigtuna och Arlanda att fortsätta att aktivt samarbeta kring hållbarhetsfrågor, säger Pernilla Olsen, vd för Hotell Kristina.

Ecologistic Award initierades av DHL Global Forwarding och belönar innovativt miljölogistikarbete mellan två eller flera parter i Arlandaområdet. I juryn återfinns bland andra tv-meteorologen och klimatförfattaren Pär Holmgren.

– Vi samarbetar för att skapa hållbarhetsdrivna affärer. Nu hoppas jag att vi kan inspirera andra destinationer att följa efter, säger Camilla Zedendahl, vd Destination Sigtuna.

Juryns motivering lyder: ”Årets pristagare uppfyller samtliga kriterier för Ecologistic Award och har i sitt samarbete visat på ett nytänkande inom miljöområdet. Trots att deltagarna i samarbetet är konkurrenter har de, genom sin samverkan, fokuserat på miljöförbättringar och tillsammans nått goda resultat. Vi tror att pristagarnas sätt att arbeta kan inspirera, och spridas, till andra. För helhetstänkande som bryter traditionella mönster.”

År 2009 gick Ecologistic Award till Gävle Hamn, Green Cargo och AFAB, och förra året vann Stockholm Arlanda Airport och Europark för sitt miljötaxikoncept.