På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Gamla profilkläder vidare till Afrika

2011-04-20, kl. 18:26

Gamla profilkläder från Arlanda skickas till flyktingläger i Västsahara.
- Ett stort tack till alla som gjort denna insamling möjlig, säger Lena Wennberg, glad miljöchef på Swedavia.

I samband med att Swedavia bytt sin profil har en mängd överblivna kläder från Arlanda och de andra flygplatserna i bolaget samlats in och sorterats på godsmottagningen på Arlanda. Främst rör det sig om stationsklädesbyxor, skjortor, fleecetröjor och varselkläder.

Efter att de mest slitna plaggen sorterats ur kvarstod 16 flyttkartonger med kläder som nu skickas till Emmaus Stockholm. Emmaus Stockholm är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening.

De varma kläderna skickar Emmaus till de Västsahariska flyktinglägren i Algeriet som skydd mot kyla då det kan bli väldigt kallt i Saharaöknen under natten.

De tunna kläderna kommer att skickas till Emmaus samarbetspartner i Angola, Promodes, som kommer att sälja dem och lämna överskottet till landsbygdsorganisationen ADRA. ADRA arbetar för landsbygdsutveckling i Angola, som fram till 2002 lidit under ett inbördeskrig i 27 år.