På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Kända stockholmare på Arlanda i nya Stockholm Hall of Fame

2015-04-20, kl. 09:22

Det folkkära porträttgalleriet Stockholm Hall of Fame har genomgått en omfattande förändring. Det nya galleriet består av 93 porträtt och över hälften av deltagarna är helt nya. Porträtten är tänkta att ge resenärerna ett mer personligt välkomnande till Stockholm redan på flygplatsen med hälsningen "Welcome to my Hometown".

- Stockholm Arlanda Airport är ett fönster mot världen och flygplatsen är det första som möter våra utländska besökare. Arlanda är en är en viktig mötesplats med mer än 20 miljoner besökare per år och det är en utmärkt arena för att marknadsföra staden och landet, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Urvalet av personer till Hall of Fame har gjorts med glimten i ögat för att skapa trivsel och en trevlig start på vistelsen i Stockholm samt geett välkomnande för hemresande svenskar. Detta är några av alla människor som gör staden till vad den är och det ger ett mer personligt bemötande. För att få delta i porträttgalleriet måste deltagarna antingen vara födda eller nu verksamma i Stockholm. De representerar en mängd olika områden som idrott, design, arkitektur, konst, mode, skönhet, kultur, nöje, musik, affärsliv, entreprenörskap och fred. Urvalet är tänkt att vara anpassat till tidens trender och intressen.

- Stockholm Hall of Fame blir nu ett mer modernt och levande galleri där nya kända stockholmare hälsar välkomna genom att ge en personlig bild av staden och vad den står för. Vi hoppas att porträtten ska göra våra besökare inspirerade och nyfikna på Stockholm redan på flygplatsen, säger Michael Persson Gripkow.

Stockholm Hall of Fame invigdes första gången 2006 och är mycket uppskattat av resenärerna. Under åren har mindre förändringar gjorts, men nu finns alltså ett nytt porträttgalleri. Mer än hälften, 60 av de 93 porträtten, är nya. Designen är också ny, med nya inramningar och färger. Galleriet finns i bagagehallarna på Terminal 2 och Terminal 5 på Arlanda.

Stockholm Hall of Fame kommer att uppdateras med starka och spännande namn med jämna mellanrum för att galleriet ska hållas aktuellt och levande. Arlandas resenärer kan därför räkna med en mängd nya bekantskaper på väggarna framöver.

Läs mer om Stockholm Hall of Fame