På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Retrospela för Röda Korset på Arlanda

2015-03-02, kl. 16:39

Ms. Pac-Man, Space Invaders och Galaga – nu kan du spela några av de mest hyllade och kultförklarade arkadspelen samtidigt som dina överblivna utländska mynt går till Röda Korsets verksamhet. Bakom projektet står Swedavia och Röda Korset som tillsammans arbetat fram en mer raffinerad version av den traditionella myntbössan.

Efter Röda Korsets vintagebutik presenteras nu ett nytt kreativt grepp för att lyfta fram Swedavias och Röda Korsets partnerskap. Två specialbyggda arkadspel finns nu på flygplatsen för att kunna ta emot resenärernas alla olika valutor och göra det möjligt att få en riktig nostalgitripp, samtidigt som man bidrar till en god sak. Alla mynt som stoppas i spelen går oavkortat till Röda Korsets verksamhet.

– Vi har sedan länge ett väletablerat samarbete med Swedavia. I det här projektet har vi vridit perspektivet lite för att hitta ett nytt roligt sätt att också belöna givaren. En win-win så att säga, säger Morgan Olofsson, kommunikations- och insamlingschef Röda Korset.

– Med dessa berömda arkadspel gör vi våra flygplatser ännu mer inspirerande. Vi vill ge våra resenärer en rolig upplevelse på flygplatsen samtidigt som de också får möjlighet att bidra till Röda Korsets verksamhet, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.