På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

"The Cable Park" har öppnat

2011-07-18, kl. 17:37

Kabelbanan vid Halmsjön är nu igång. Fortfarande pågår dock byggnationer och för tillfället är anläggningens öppettider därför begränsade.

Invid Halmsjön är en servicebyggnad just nu under uppförande, med bland annat omklädningsmöjligheter. Tills serveringen är färdigbyggd finns en kioskvagn på plats under parkens öppettider. Badplatsen är upprustad. Dessutom anläggs både beachvolley-plan och en boule-bana.

Kabelbaneanläggningen kan enklast beskrivas som ett liftsystem i horisontalplanet där 8-10 wakeboardåkare samtidigt dras runt av en wire, driven av en elmotor. Kabelbanan består av ett antal master i vattnet med tillhörande bryggor.

Kabelbanan håller tävlingsstandard men är normalt en helt öppen verksamhet, där allmänheten är välkommen att lära och träna färdigheter i wakeboard med mera. Anläggningen möjliggör även verksamhet på vintern genom åkning på isen.

Läs mer på The Cable Parks hemsida