På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Vattensport i Halmsjön i sommar

2011-03-02, kl. 18:00

Swedavia har ingått ett arrendeavtal med Stockholm Watersport Center i syfte att under våren och sommaren 2011 uppföra en vattensportanläggning för wakeboardåkning i östra delen av Halmsjön - en så kallad kabelbana.

Anläggningen kan enklast beskrivas som ett liftsystem i horisontalplanet där 8-10 wakeboardåkare samtidigt dras runt av en wire, driven av en elmotor. Kabelbanan består av ett antal fackverksmaster i vattnet med tillhörande bryggor.

Invid Halmsjön kommer även en servicebyggnad uppföras med bland annat omklädningsmöjligheter. Här kommer också enklare servering att erbjudas. Badplatsen i samma område kommer att bevaras och i viss mån upprustas. Detta har varit en viktig fråga tillsammans med boende i närområdet.

Kabelbanan kommer att hålla tävlingsstandard men är normalt en helt öppen verksamhet, där allmänheten är välkommen att lära och träna färdigheter i wakeboard* med mera. Anläggningen möjliggör även verksamhet på vintern genom åkning på isen.

Byggstart kommer att ske inom kort och pågå fram till sommaren 2011 då invigningen av anläggningen preliminärt är planerad. Kompletterande information om tider kommer under våren.

* wakeboard - eller vattenskidor, wakeskate, så kallad kneeboard och liknande.