På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

För press

Stockholm Arlanda Airport – Stockholms internationella flygplats. Arlanda är Sveriges största flygplats och ett viktigt nav för såväl Stockholmsregionen som Skandinavien. Främst tack vare flyget med 181 destinationer över hela världen, men även tack vare de goda marktransporterna till och från övriga delar av Stockholmsregionen.

 

 

Avbildningsförbud/fotoförbud

Stockholm Arlanda Airport är ett civilt skyddsobjekt. Inom skyddsobjektet, som omfattar terminaler och alla ytor inom flygplatsstaketet, samt ytor i anslutning till dessa, råder avbildningsförbud fastställt av länsstyrelsen.

Swedavia väljer tillsvidare att ha ett undantag från regeln om avbildningsförbud på alla platser utom på de ytor där säkerhetskontroller genomförs.

Vid behov, exempelvis vid händelser som hotar säkerheten, kan undantaget hävas med mycket kort varsel. Då råder avbildningsförbud inom hela eller angivna delar av flygplatsen. När avbildningsförbudet aktiveras meddelas detta genom skyltning på aktuell plats samt på denna webbplats.

Foto och film (kommersiell produktion)

För kommersiell produktion som exempelvis reklamfoto eller filminspelning hänvisas till Arlanda Visitor Service.

Pressmeddelanden

 • 2016-09-14, kl. 10:00
  Det brittiska lågkostnadsbolaget Monarch Airlines etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport med tre nya linjer till Storbritannien. Redan den 28 april 2017 blir det premiär från Stockholm Arlanda för brittiska Monarch Airlines tre nya linjer till Manchester, Birmingham och London-Luton. Samtliga tre linjer kommer att trafikeras på helårsbasis.
 • 2016-09-13, kl. 09:00
  Det brittiska lågprisflygbolaget easyJet expanderar på Stockholm Arlanda Airport. Under vintern 2016 utökar flygbolaget trafiken från Arlanda med ytterligare en destination. Lyon i Rhône–Alpes i sydöstra Frankrike erbjuder förutom en storstadsupplevelse även närheten till några av Alpernas mycket populära skidorter.
 • 2016-09-06, kl. 16:00
  För att fira 70-åringen SAS öppnar Swedavia idag en utställning av flygbolagets tidsresa från 1946 och framåt. I den specialbyggda montern samsas flygbolagets uniformer genom tiderna med retro-chica kabinväskor, menyer, biljetter, tidtabeller och andra rariteter som idag är åtråvärda samlarobjekt.
 • 2016-08-30, kl. 13:37
  Klockjätten Daniel Wellington öppnar pop-up butik på Stockholm Arlanda Airport. Förutom ordinarie sortiment kommer butiken att erbjuda nyheter som säljs exklusivt i butiken och online. Därmed finns de endast tillgängliga hos ett fåtal återförsäljare i världen.
 • 2016-08-17, kl. 13:30
  Det isländska lågprisflygbolaget WOW air börjar flyga från Arlanda med start 18 november och lanserar samtidigt en ny flyglinje till New York City den 25 november. Totalt kommer WOW air flyga till 7 destinationer från Arlanda till Nordamerika via Reykjavik.
 • 2016-07-19, kl. 13:02
  Nordens största cafékedja Espresso House öppnar idag en Coffee Shop i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. Det blir en så kallad express-enhet och den är placerad i anslutning till ankomsthallen.
 • 2016-07-13, kl. 13:15
  ​Stockholm Arlanda Airport lanserar en webbshop tillsammans med Dufry som driver taxfree-butikerna. Därför kan nu alla resenärer förbeställa taxfree hemifrån innan resan. Varorna hämtas ut i taxfree-butikerna innan avresa, och de kunder som förbeställer får som ett introduktionserbjudande nu också 10% rabatt på sina köp.
 • 2016-06-28, kl. 09:00
  Under sommarmånadernai väntas över 7 miljoner passagerare flyga via Stockholm Arlanda Airport. Väl där kommer resenärerna att kunna testa sig igenom flera olika hamburgare och milkshakes som tagits fram tillsammans med sju krögare på flygplatsen. Kampanjen ”Burgers and Shakes” har rullats ut på flygplatsen under våren och försäljningen av burgare har ökat markant genom samarbetet.
 • 2016-06-22, kl. 09:00
  Makeupista är något för alla makeupälskare som nu kan inspireras och vara först med det senaste inom makeup från Maybelline, L’Oréal Makeup och Essie i ett unikt butikskoncept med världspremiär på Stockholm Arlanda Airport. I butiken lanseras förutom den särskilt framtagna makeup-appen Makeup Genius även Essies nagelbar där alla besökare kan få sina naglar gjorda – helt utan kostnad.
 • 2016-06-08, kl. 11:53
  Nu startar det rumänska flygbolaget Blue Air en direktlinje till weekend-destinationen Bukarest från Stockholm. Det blir två avgångar i veckan för såväl privat- som affärsresande till den rumänska huvudstaden. Flyglinjen är ett resultat av den ökande efterfrågan på Bukarest som weekend-destination. Samtidigt blir det enklare och smidigare för de som reser hem till Bukarest att besöka släkt.