På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

För press

Stockholm Arlanda Airport – Stockholms internationella flygplats. Arlanda är Sveriges största flygplats och ett viktigt nav för såväl Stockholmsregionen som Skandinavien. Främst tack vare flyget med 181 destinationer över hela världen, men även tack vare de goda marktransporterna till och från övriga delar av Stockholmsregionen.

 

 

Avbildningsförbud/fotoförbud

Stockholm Arlanda Airport är ett civilt skyddsobjekt. Inom skyddsobjektet, som omfattar terminaler och alla ytor inom flygplatsstaketet, samt ytor i anslutning till dessa, råder avbildningsförbud fastställt av länsstyrelsen.

Swedavia väljer tillsvidare att ha ett undantag från regeln om avbildningsförbud på alla platser utom på de ytor där säkerhetskontroller genomförs.

Vid behov, exempelvis vid händelser som hotar säkerheten, kan undantaget hävas med mycket kort varsel. Då råder avbildningsförbud inom hela eller angivna delar av flygplatsen. När avbildningsförbudet aktiveras meddelas detta genom skyltning på aktuell plats samt på denna webbplats.

Foto och film (kommersiell produktion)

För kommersiell produktion som exempelvis reklamfoto eller filminspelning hänvisas till Arlanda Visitor Service.

Pressmeddelanden

 • 2017-01-05, kl. 08:05
  Stockholm Arlanda Airport slog nytt passagerarrekord 2016. Rekordökningen innebär att Arlanda är mycket nära att passera 25 miljoner passagerare. Det nya rekordet är 24 702 000 resenärer, en ökning med 7 procent sedan 2015.
 • 2017-01-03, kl. 12:05
  Som första bolag i världen har Swedavia köpt in biobränsle till flyg som motsvarar de tjänsteresor som företagets medarbetare gjort under 2016. Idag premiärtankades ett plan på Stockholm Arlanda Airport med biobränslet.
 • 2017-01-02, kl. 11:00
  Swedavias nye VD, Jonas Abrahamsson, gör sin första arbetsdag på det nya jobbet idag. – Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Swedavia knyter ihop hela Sverige med resten av världen och skapar förutsättningar för exportindustrin att växa. Sverige är som land helt beroende av export för att kunna säkra och utveckla vårt välstånd, säger Jonas Abrahamsson.
 • 2016-12-22, kl. 09:30
  ​Norwegian startar två nya linjer och utökar antalet avgångar på ytterligare tre linjer från Stockholm Arlanda Airport. Från sommaren 2017 blir Milano och Montpellier två helt nya destinationer bland Norwegians utbud från Stockholm. Dessutom kommer resenärer till Amsterdam, Bordeaux, Pisa, portugisiska Faro och bulgariska Burgas att kunna välja på fler avgångar och förlängd säsong.
 • 2016-12-15, kl. 11:59
  ​Singapore Airlines är rankade som ett av världens absolut bästa flygbolag. Från 30 maj inleds den nya interkontinentala linjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Changi Airport i Singapore. Det blir den snabbaste resvägen till och från Singapore från Stockholm.
 • 2016-12-14, kl. 09:49
  ​Nu startar SAS en ny direktlinje sex dagar i veckan från Stockholm Arlanda Airport till tyska Stuttgart. Det har länge funnits en efterfrågan på en direktförbindelse mellan de båda städerna. Med den nya direktlinjen erbjuds nu både affärs- och privatresenärer en snabbare och smidigare flygresa till en ny destination från Arlanda.
 • 2016-12-13, kl. 11:54
  easyJet fortsätter sin satsning på Stockholm Arlanda Airport med en direktlinje till London. Det är den tredje flyglinjen som easyJet öppnar inom loppet av ett år från Arlanda. Därmed flyger easyJet nu till fyra destinationer från Stockholm; London, Milano, Lyon och Genéve. Trafiken startar i mars 2017, lagom till ett påsklov i London eller en vårweekend.
 • 2016-11-28, kl. 15:19
  Ethiopian Airlines lägger nu om sin flygtrafik till Skandinavien och kommer att börja flyga direkt från Addis Abeba till Stockholm Arlanda Airport med en Boeing 787-8 Dreamliner. I dag mellanlandar flygbolaget i Europa på väg till Stockholm, men från mars 2017 blir istället Arlanda stop over på väg till slutdestinationen Oslo.
 • 2016-11-23, kl. 13:19
  easyJet expanderar och startar nu upp en direktlinje mellan Stockholm Arlanda Airport och franska Lyon. Det brittiska lågprisflygbolaget utökar därmed sitt utbud från Stockholm med ytterligare en destination utöver den befintliga flyglinjen till Geneve. Till sommaren 2017 startar flygbolaget dessutom en tredje direktlinje från Stockholm och destinationen är Milano.
 • 2016-11-08, kl. 15:15
  Idag sattes spaden i marken för Arlandas nya driftområde. Som en del av Stockholm Arlanda Airports utvecklingsplaner byggs nu ett modernt, funktionellt och miljöanpassat driftområde för flygplatsens fordon. Nu skapas det plats för den nya piren som behövs byggas i för att möta de ökande resenärssiffrorna och ett viktigt steg för Sveriges tillgänglighet.