På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Upplev flygets historia på Arlanda

Visste du att det finns en samling av de senaste hundra årens flyghistoria på Arlandaområdet? 

Arlandas flygsamlingar

I en hangarliknande byggnad får du uppleva komforten i ett flygplan från 30-talet. Kliv också ombord och gör en tidsresa till när flyget var något revolutionerande. På utställningen presenteras allt ifrån avancerade hemmabyggen till minutiöst restaurerade trafikflyg via dussinet flygmotorer och flera flygsimulatorer.

– Även om den huvudsakliga målgruppen är flygentusiaster så är självklart även allmänheten välkommen att se på den intressanta flyghistoria som man kan följa genom våra samlingar, säger Bertil Boberg, en av eldsjälarna bakom att hålla samlingarna levande.

– Alla restaureringar och visningar sker på frivillig basis med stöd av Swedavia och Tekniska museet så egentligen har vi inga resurser för att ha öppet för allmänheten. Men eftersom vi ändå är här och restaurerar vill vi göra samlingen tillgänglig för alla er som är intresserade, säger Bertil.

Öppettider

Besök samlingen på tisdagar och torsdagar klockan 10.00-15.00 samt den första helgfria lördagen varje månad.

Hitta hit

När du kommit till Arlandaområdet kör väg 273 och sväng av vid Radisson SAS Arlandia Hotel. Hangarbyggnaden ligger strax bakom hotellet.