På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Guidade visningar - upptäck Arlanda under en spännande rundtur

Boka en guidad visning av Stockholm Arlanda Airport – kanske ett besök i flygtrafikledningstornet eller en bekväm bussrundtur? Kunniga och trevliga guider tar med dig och din grupp runt och berättar om verksamheten på flygplatsen.

Guidade visningar - upptäck Arlanda under en spännande rundtur

Med drygt 22 miljoner resenärer per år är Arlanda Sveriges största flygplats och arbetsplats. Är din grupp intresserad av ett särskilt område eller vill veta mer om hur en viss avdelning fungerar? Vill ni ha en visning i terminalen och se hur allt fungerar från incheckning till take-off? 

Så länge visningen är förenlig med den operativa verksamheten och säkerhetsregler samt beroende på hur stor din grupp är, hjälper vi gärna dig att på bästa sätt tillgodose din grupps önskemål.

Guidade visningar - exempel 

Terminalvisning 

Under en terminalvisning går vi igenom vad som händer från incheckningen tills det att planet lyfter. Ni får en allmän och informativ rundtur i terminalsystemet.

Bussrundtur

Bussrundturen är den bekväma visningen av flygplatsen och här ser man verksamheten utomhus på  riktigt nära håll.

Tornvisning

Arlandas flygtrafikledningstorn, som färdigställdes 2001, har lyfts fram som utmärkt svensk arkitektur. Det sägs att tornet symboliserar de fornnordiska korparna Hugin och Munin, som enligt sägnen vakade över världen. Följ med på en visning och upplev utsikten från "balkongen" − en klar dag kan du se ända till Uppsala domkyrka och Globen. Observera att vi inte besöker flygledarnas arbetsplats på denna visning.

Tider för guidade visningar

Guidade visningar utförs för din grupp helgfri tisdag-torsdag mellan kl. 09.00 och 15.00 efter bokning. Bussrundtur bokas mellan kl.10.00 och 12.30.