På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Dumpning av bränsle – endast i akut nödsituation

Bränsledumpningar sker mycket sällan och i så fall på grund av akut nödsituation. Det finns också ett meteorologiskt fenomen som kan misstas för dumpning av bränsle.

Det är bara de tyngre flygplanen, som till exempel Boeing 747, som måste dumpa bränsle om de är fulltankade när de ska nödlanda. Annars kan de inte landa eftersom planet är för tungt.

Mellanstora flygplan som till exempel Boeing 737, och mindre flygplanstyper, behöver inte dumpa bränsle vid en nödlandning eftersom skillnaden mellan maximal start- och landningsvikt är relativt liten. De saknar dessutom teknisk möjlighet att dumpa bränsle.

Bränslet förångas innan det når marken

I de fall flygplanet måste dumpa bränsle, ska piloten i första hand anvisas en flygväg eller ett område som ligger över vatten. Om det inte är möjligt ska dumpningen i så fall ske över obebyggt område och på en flyghöjd lägst 6 000 fot (1 850 m). Då hinner bränslet förångas innan det når marken.

Det är svårt att avgöra det exakta området som drabbas i en sådan här situation, eftersom det beror på mängden bränsle som dumpas, i vilken hastighet det sker, vind, temperatur och fuktighet.

Virvelvindar kan misstas för dumpning

Ett meteorologiskt fenomen i form av virvelvindar kan uppstå vid landning, vilket ibland felaktigt tas för bränsledumpning. Alla flygplan lämnar virvelvindar efter sig och när det är fuktigt väder ute syns virvlarna eftersom det bildas kondens av vattenångan i luften. Virvlarna efter flygplanet kallas vortex, som betyder virvel eller virvelvind.

 

Fakta om bränsledumpning  
2010 Skedde fyra dumpningar av flygbränsle
2009 Skedde inga dumpningar av flygbränsle
2008 Skedde en dumpning av flygbränsle
2007 Skedde inga dumpningar av flygbränsle