På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Arlanda + ABBA The Museum = Sant

2012-12-17, kl. 20:50

Stockholm Arlanda Airport är Official Airport of ABBA The Museum. Redan nu får resenärer och besökare till Stockholm och Sverige en unik förhandstitt på ABBA The Museum, som öppnar i maj nästa år.

ABBA The Museum öppnar i maj 2013 i Swedish Music Hall of Fame på Djurgården i Stockholm. Stolt samarbetspartner med museet är bland andra Stockholm Arlanda Airport. I bagagehallen och i flygplatsens turistinformation i Terminal 5 kan man sedan den 17 december få en försmak av det muséet kommer att erbjuda. Biljetter till muséet kan man också köpa i SJ:s biljettkassa i SkyCity på Arlanda.

- Stockholm Arlanda Airport är ABBA The Museums samarbetspartner och Official Airport. Med närmare 20 miljoner resenärer årligen är Arlanda den viktigaste porten till Stockholm och Sverige. Vi vill kunna välkomna resenärer och besökare med vad regionen kan erbjuda, och självklart är ABBA The Museum ett nytt och mycket attraktivt besöksmål, säger Jan Lindqvist, kommunikationschef Swedavia Arlanda.

Bland rariteterna på Arlanda kan nämnas en autentisk guldskiva från Norge för 20 000 sålda exemplar av ”Waterloo”, samt särskilt uppsydda dräkter av Inger Svenneke, som skapade ABBA:s spektakulära scenkläder till framträdandet i Eurovision Song Contest i Brighton 1974. På en stor videoskärm visas också Jonas Åkerlunds film om ABBA från 2010. I bagagehallen välkomnas resenärer bland annat av en 14 meter lång ABBA-affisch och den sista musikvideon som gjordes med gruppen; ”ABBA The Last Video”.

Denna utställning avslutas i maj när muséet öppnar. Men Arlandas samarbete med ABBA The Museum löper över flera år och kommer att innebära ett flertal små utställningar på nya ställen på flygplatsen. Dessutom kommer det att ordnas tävlingar på flygplatsen där man kan vinna biljetter till muséet, samt flera andra ABBA-relaterade aktiviteter.

Just nu kan man vinna ett besök bakom kulisserna på ABBA The Museum och det hemliga rummet där alla föremål finns. Ta chansen och tävla här.