På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Arlandas Food Truck bjuder stockholmarna på kulinariska upplevelser

2013-09-09, kl. 17:14

Stockholm Arlanda Airport säljer under hösten flygplatsmat direkt från en Food Truck. Den besöker olika platser i Stockholm och säljer mat från olika restauranger på Arlanda. Utbudet av mat på Arlanda har utvecklats snabbt bara under det senaste året och Food Trucken ska nu få fler att upptäcka detta och äta gott. På menyn finns bland annat ramensoppa med wasabimarinerad rökt lax och tryffelrisotto.

Projektet går under namnet Arlanda Food Trucks och är ett helt nytt sätt att ta flygplatsen in till staden och till stockholmarna. Food Trucken kan följas via en särskild kampanjsajt där man kan se var den stannar. Den kommer i ett första skede att finnas i Stockholm under ett antal veckor med start idag. Om projektet faller väl ut, kan det bli aktuellt med fler turer. Food Trucken kan bli ett återkommande inslag i stadsmiljön.

Ett urval av Arlandas mat 

Maten som säljs i Food Trucken är komponerad av restauranger på Arlanda. Det är ett urval av rätter som även finns att köpa på flygplatsen. Maten lagas i Food Trucken som bemannas av två till tre personer. Food Trucken drivs i samarbete med en existerande aktör, men Food Trucken får ett nytt utseende som tydligt signalerar att den kommer från Arlanda.

– Det är ett annorlunda och spännande sätt att marknadsföra Arlanda. Vi vill ge alla en chans att äta den goda maten och vi hoppas och tror att många kommer att bli överraskade. Framförallt hoppas vi kunna inspirera fler att resa ut i god tid till flygplatsen för att upptäcka det breda matutbudet, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Menyn består av sex olika rätter, se meny nedan. Det är ett urval av rätter som ska ge en bra känsla för de breda utbudet av mat som finns idag. Priset är detsamma för alla rätter – 65 kronor. Arlandas Food Truck parkeras på olika platser, flera av dessa centralt där det vistas många människor på lunchtid. Det är bara luncher som kommer att serveras denna gång.

– Det finns närmare femtio olika restauranger, caféer och barer på Arlanda, men många resenärer tar sig inte tid att upptäcka vad som finns. Det finns idag många läckra och nyskapande rätter som är långt ifrån vad vi är vana vid på flygplatser. Flygplatsen har blivit en viktig del av hela reseupplevelsen och utbudet av mat, dryck, shopping och upplevelser ska vara inspirerande och möta våra resenärers behov säger Roel Huinink, vd för ASDC, Arlanda Schipol Development Company, som utvecklar butiker, restauranger och kommersiell service på Arlanda.

Följ Arlandas Food Truck

Följ Arlandas Food Truck på nätet

eller följ @arlandafoodtrucks på Instagram.

Meny

Osso buco från Lavazza Espression
Ugnsbakad kalv på traditionellt italienskt vis med mustig tomatsås, grönsaker och saffransris.

Pulled pork från Food Market
Mört, långkokt fläsk med smaker från Medelhavet.

Lasagne från Taste
Saftig lasagne tillagad med KRAVmärkt nötkött från Uppland och tolv månaders lagrad ost från Järna.

Vegetarisk lasagne från Taste
Smakrik vegetariskt alternativ med zucchini, kikärtor, vitlöks- och smörstekt spenat och tolv månaders lagrad ost från Järna.

Tryffelrisotto från Himmel & Hav Brasserie & Bar
Tillagad med bakat lantägg och pecorinotryffel.

Ramensoppa med wasabimarinerad rökt lax från Índochíne
Asiatisk buljongsoppa med lax, babyspenat, sushiomelett, edamamebönor, togarashi, sesamolja och ramennudlar.