På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Bamse vinkade av nya Dreamlinern

2013-12-13, kl. 18:00

Idag den 13 december premiärflög Thomson Airways/Fritidsresor med sin nya Dreamliner från Stockholm Arlanda Airport till Phuket. 291 resenärer var med på premiärturen.

Bamse, världens starkaste björn, var dagens huvudperson. Han välkomnade alla barn till incheckningen, bjöd på blåbärssmoothies i gaten och strax före avgång var han med ombord och vinkade av resenärerna.

– Vi är glada över att få välkomna Thomson Airways Dreamliner, ett framtidsflygplan med hög resenärskomfort och lägre buller- och utsläppsnivåer, sade Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Dreamlinern är tillverkad i kompositmaterial, vilket gör den lättare och mer bränsleeffektiv än något annat jämförbart flygplan. Några unika egenskaper är exempelvis större fönster, reducerad ljudnivå och renare luft i kabinen.

Dreamlinern är också ett av de mest miljövänliga flygplanen med 20 procent mindre bränsleförbrukning och 20 procent mindre koldioxidutsläpp. Flygplanet är tystare än andra motsvariga flygplan, vilket är en extra bonus för miljön kring Arlanda.

– Förutom att flygplanet är det klimatsmartaste i sitt slag så öppnar dess kapacitet upp för nya, spännande destinationer som tidigare inte varit möjliga med charterflyg. Att Fritidsresor nu ska flyga sina kunder till Thailand med det modernaste flygplanet som finns är oerhört roligt, sade Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.