På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

British Airways Dreamliner gästar Arlanda under augusti

2013-08-08, kl. 14:14

Mellan den 9 och 31 augusti trafikerar British Airways en av sina linjer mellan London Heathrow och Stockholm Arlanda Airport med en Boeing 787 Dreamliner.

Det gäller BA780/781 som landar på Arlanda klockan 16.55 och vänder åter till London klockan 18.10. 

Senare i höst kommer British Airways att använda Dreamliners i daglig trafik mellan London och Toronto och två gånger per dag mellan London och New York.

- Vi är stolta över att vara det första flygbolaget i Europa som introducerar både Boeing 787 och Airbus 380 i vår flygplansflotta och ser leveranserna av de nya flygplanen som ett nytt kapitel i flygbolagets historia, säger Peter Rasmussen, Commercial Manager Northern Europe på British Airways.

Om Dreamlinern
Dreamlinern är tillverkad i kompositmaterial, vilket gör den lättare och mer bränsleeffektiv än något annat jämförbart flygplan. Några unika egenskaper är exempelvis större fönster, reducerad ljudnivå och renare luft i kabinen. Dreamlinern är ett av de mest miljövänliga flygplanen med 20 procent mindre bränsleförbrukning och 20 procent mindre koldioxidutsläpp. Det är också viktigt att notera att flygplanet är tystare än andra motsvariga flygplan, vilket är en extra bonus för miljön kring Arlanda.