På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Direkt till Fort Lauderdale med Norwegian

Invigning för Norwegian till Fort Lauderdale. Foto: Daniel Asplund
2013-12-02, kl. 14:47

Den 1 december lyfte det första flyget med Norwegian från Stockholm Arlanda Airport till Fort Lauderdale, USA. Därmed återfår Arlanda en direktförbindelse till Florida, som saknats sedan närmare tjugo år.

Avgången med Norwegian till Fort Lauderdale firades med en konsert mitt bland incheckningsdiskarna i Terminal 5 med LaGaylia Frazier, som passade på att välkomna resenärerna till sin tidigare hemstad. Passagerarna bjöds också på snittar och bubbel i gaten innan avgången, och kapten Martin Roithmayr på Norwegians flight DY 7035 klippte bandet.

– Nästan 400 00 resenärer har under det senaste året rest till USA från Arlanda, och av dessa reser drygt 30 000 till just Florida. Vi ser ett ökat intresse bland svenskar att resa till USA och vi ser samtidigt även ett ökat intresse för Sverige i USA. Därför är det roligt att Norwegian nu fortsätter att utveckla sin långdistanssatsning och gör det möjligt att resa direkt från Arlanda till Florida, sade Lena Rökaas, ställföreträdande flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.