På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Flyg direkt till Lyon från Arlanda

2016-07-01, kl. 16:44

Det brittiska lågprisflygbolaget easyJet expanderar på Stockholm Arlanda Airport. Under vintern 2016 utökar flygbolaget trafiken från Arlanda med ytterligare en destination. Lyon i Rhône–Alpes i sydöstra Frankrike erbjuder förutom en storstadsupplevelse även närheten till några av Alpernas mycket populära skidorter.

EasyJet är ett av Europas största flygbolag och det är roligt att de satsar på Arlanda med ytterligare en linje. Vi ser en stor efterfrågan på direkttrafik till Lyon bland svenskar och det gäller både affärs- och privatresande, inte minst under skidsäsongen, säger Elizabeth Axtelius, Aviation Business direktör på Swedavia.

Lyon erbjuder närheten till Alperna och populära skidorter som La Plagne, Les 2 Alpes och L’Alpe d’Huez. Men staden är kanske framförallt erkänd som Frankrikes matmecka, och är även omtalad för Bocuse d’Or som är världens mest prestigefyllda matlagningstävling.

- Lyon har mycket att erbjuda och som Frankrikes gastronomiska huvudstad lockar den många mat- och vinintresserade svenskar. Det är också en kulturell destination som har ett välbevarat romerskt arv. Strax efter att direktlinjen från Arlanda öppnat, i början av december, firas också den fantastiska Ljusfestivalen Fête des Lumières som varje år tilldrar sig besökare från hela världen, säger Benoit Chollet, Direktör Atout France Norden.

Lördag den 19 november öppnar linjen Arlanda- Lyon. Sträckan kommer att trafikeras två gånger i veckan, på lördagar och onsdagar.

Det går redan nu att boka biljetter på Easyjets webbplats.

Läs mer om Lyon.