På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Första flygningen med Emirates invigd idag

2013-09-05, kl. 13:00

Emirates, ett av världens snabbast växande flygbolag, öppnar i dag sin nya linje mellan Dubai och Stockholm Arlanda Airport.

Invigningsflygningen genomfördes med en Boeing 777-200LR, samma typ av maskin som dagligen kommer att trafikera linjen Stockholm – Dubai.

Planet har en för Emirates unik inredning med åtta privatsviter i förstaklass, 42 flatbäddsfåtöljer i affärsklass och 216 bekväma stolar i ekonomiklass. Ombord på flyget erbjuds information och underhållning i mer än 1500 kanaler där resenärer kan se de senaste storfilmerna, aktuella TV-program och lyssna på musik i alla former, från hela världen.

– Det är fantastiskt roligt att i dag tillsammans med prestigebolaget Emirates inviga den nya linjen Arlanda-Dubai med en daglig Boeing 777 här på Arlanda. Fler interkontinentala direktlinjer stärker vår position som ett nav för kommunikationen i Skandinavien. Med närmare 20 miljoner resenärer årligen är Arlanda porten till Stockholm och Sverige, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Den dagliga avgången med EK157 startar från Dubai klockan 07.15 och landar på Arlanda klockan 12. Flight EK 158 startar från Arlanda 13.55 och ankommer till Dubai 22.55.