På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Grattis till OS-framgångarna!

2016-08-21, kl. 18:00

Idag landade delar av den svenska OS-truppen på Arlanda efter sina framgångar i Rio. De hyllades på flygplatsen innan de åkte vidare till det stora firandet i Kungsträdgården.

Segeryra rådde i ankomsthallen när de svenska OS-hjältarna gjorde entré. Många fans, anhöriga och journalister hade samlats för att hylla de framgångsrika atleterna. Och det fanns mycket att hurra för. 

 
 

Här kan du se en film från OS-hjältarnas hemkomst

Damlandslaget i fotboll kammade hem en silvermedalj i Rio och bjöd på en av de främsta framgångarna någonsin i svensk fotbollshistoria. Dessförinnan hade de slagit ut de förhandstippade favoriterna USA och Brasilien i två riktiga rysarmatcher.

Jenny Fransson blev historisk när hon som första svenska kvinna tog en OS-medalj i brottning. Dagen därpå tog Sofia Mattsson Sveriges andra OS-medalj i brottning på damsidan. Båda brottarna tävlade i fristil, Fransson i 69-kilosklassen och Mattsson i 53-kilosklassen.

På plats var även hoppryttaren Peder Fredricson, som tog hem ett OS-silver med hästen All In, och skytten Marcus Svensson, som vann en silvermedalj i herrarnas skeet.

Tack för en fantastisk insats och stort grattis!