På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Icelandair firar 60 år i Stockholm

2015-05-15, kl. 11:11

Den 13 maj 1955 landade Icelandair för första gången i Stockholm - då på Bromma. På onsdagen firade flygbolaget på Arlanda med hjälp av Hekla Aurora.

Det var 60 år sedan som ett Icelandairplan anlände till Stockholm för första gången. Flugfélag Islands hette flygbolaget då, och flygplanet med det fina namnet "Gullfaxa" landade på Stockholm Bromma flygplats.

För att fira Stockholms-60årsdagen har ett flygplan från Icelandairs flotta, "Hekla Aurora", fått både ett nytt namn och ett helt nytt utseende designat efter norrskenet. På onsdagen anlände planet till Arlanda för att visas upp. Namnet "Hekla Aurora" är en blandning av namnet på Islands mest berömda vulkan - Hekla, och det latinska namnet för norrsken - aurora borealis, som Island också är känt för.

Finbesöket av "Hekla Aurora" är inte en engångshändelse lovar Icelandair; planet ingår i Icelandairs flotta med resterande flyg och trafikeras runt om i hela nätverket.

Foto: Joakim Knutsson