På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Konditorn Ronny Latva från RC Chocolat tog EM-brons i konditori

2016-02-05, kl. 13:00

Vid europamästerskapen i konditori kom svenska landslaget, med RC Chocolats konditor Ronny Latva, på tredje plats. Det betyder att landslaget är direktkvalificerat till VM som hålls i franska Lyon nästa år.

Under 5 timmar tillverkade de tävlande lagen en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i tio portioner och en glasstårta. Sverige kom på tredje plats, efter vinnande Belgien och tvåan Danmark.

– Att få vara med på VM i konditori har alltid varit med på min bucket list. Inför en stor tävling tränar vi i laget minst 30 heldagar ihop och sedan minst lika mycket själva, säger Ronny Latva.

På Arlanda finns RC Chocolat på två ställen – i SkyCity och i Terminal 5. Fast tävlingsbidragen kommer inte att finnas till försäljning där.

– Nej tyvärr, det ligger för mycket arbete bakom varje moment på det som görs i tävlingen, säger Ronny Latva.

Just nu arbetar konditorerna med att ta fram fler nya desserter och bakelser i nya smaker och former. Skogsbär och andra goda bär kommer att vara i fokus i vår.

Hitta till RC Chocolat