På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

En miljon passagerare har flugit med Norwegians långlinjer via Stockholm Arlanda Airport

2016-10-06, kl. 10:05

Idag firar Norwegian att hela en miljon passagerare har flugit på bolagets långlinjer till och från Stockholm sedan långdistansverksamheten startade 2013. Norwegian trafikerar idag sju långdistanslinjer mellan Stockholm och USA och Thailand och är därmed det flygbolag som har flest långlinjedestinationer direkt från Arlanda.

Norwegian hälsar idag passagerare nummer 1 000 000 som har flugit med Norwegians långlinjer från Stockholm Arlanda välkommen ombord. Bolagets långdistansverksamhet i Sverige startade i maj 2013 då första direktflyget gick till New York. Idag erbjuder Norwegian sju långdistanslinjer till USA och Thailand direkt från Stockholm vilket innebär att Norwegian är det flygbolag som har flest reguljära långlinjedestinationer från Arlanda. Totalt erbjuder bolaget nu hela 42 långdistanslinjer mellan USA och Europa och Asien.

– Att en miljon resenärer redan har flugit med Norwegians långlinjer till och från Stockholm är stort och betyder mycket för oss. Vi märker en allt större efterfrågan på våra långlinjer, både bland privatresenärer och affärsresenärer, vilket visar att det finns en stor efterfrågan på prisvärda direktflyg till långlinjedestinationer i moderna och bekväma flygplan, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som har haft störst tillväxt på Stockholm Arlanda Airport de senaste åren och det gäller särskilt direktflyg till USA där Norwegian är det flygbolag som erbjuder flest destinationer i USA. De många direktflygen till USA har inte bara bidragit till att fler svenskar reser till USA utan även att fler amerikaner besöker Sverige. Sedan Norwegian började flyga till USA har över 400 000 amerikaner valt att flyga till och från Sverige med Norwegian.

– Inom några år kommer Norwegian ha en långdistansflotta på över 40 stycken 787 Dreamlinerplan vilket innebär att vi kommer att lansera flera nya långlinjer till destinationer som det idag inte finns några direktförbindelser till från Stockholm, fortsätter Ramdahl.

Norwegian överraskar idag passagerare nummer 1 000 000 på Stockholm Arlanda. Vinnaren belönas med en resa för två personer till valfri långlinjedestination från Stockholm.

Norwegians långdistanslinjer direkt från Stockholm Arlanda:

Stockholm (ARN) – New York (JFK)
Stockholm (ARN) – Fort Lauderdale (FLL)
Stockholm (ARN) – Las Vegas (LAS)
Stockholm (ARN) – Puerto Rico (SJU)
Stockholm (ARN) – Oakland/ San Francisco
Stockholm (ARN) – Los Angeles (LAX)
Stockholm (ARN) – Bangkok (BKK)