På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Packa rätt och kom i tid inför sportlovsresan

2015-02-17, kl. 09:00

Kommande helg startar sportlovet i Stockholm. Det innebär högtryck på sportlovsresor från Stockholm Arlanda Airport. Uppmaningen är att komma till flygplatsen i god tid och att tänka igenom packningen redan där hemma.

Redan under torsdag och fredag blir resandet intensivare, men det är lördag 21 februari som är den stora resdagen.

Skillnaden mot charterresor till solen är förstås att skidchartern innebär så mycket mer bagage i form av vinterkläder och skidutrustning. Den enkla uppmaningen är att komma i god tid. Det är bättre att få lite tid över på flygplatsen för en fika i lugn och ro, än att börja sportlovet i stress.

Här är några goda råd för en snabbare incheckning och säkerhetskontroll:

  • I handbagaget får inga vassa föremål vara, undvik också vätskor så långt som möjligt. Packa sådant i det bagage som ska checkas in.
  • Förbered dig inför säkerhetskontrollen genom att lägga alla småsaker som mobiltelefon, nycklar, mynt med mera i ytterkläder eller kavaj som sedan röntgas. Ta gärna av dessa plagg redan på väg till säkerhetskontrollen. Har du en dator med dig ska denna tas upp och läggas separat på bandet. Förberedelserna sparar ett antal sekunder per resenär, och sammantaget växer det till ett antal minuter för den som står längre bak och väntar.
  • Skidor och annat otympligt bagage ska lämnas vid specialincheckningen där boardingkort ska visas upp.
  • Observera att specialbagage kommer på ett särskilt bagageband vid hemkomsten till Arlanda.