På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Packa smart och kom till flygplatsen i god tid inför sportlovsresan

2016-02-23, kl. 09:00

Från och med torsdag denna vecka är det högtryck på sportlovsresor från Stockholm Arlanda Airport. Ska du ut och resa? Kom gärna till flygplatsen i god tid och att tänk igenom packningen redan där hemma. Så blir din resa så smidig som möjligt.

Torsdagen den 25 februari till söndagen den 28 februari blir resandet intensivare och det är lördagen den 27 februari som är den stora resdagen. 

Ska du resa skidcharter till Innsbruck, Genève, Turin eller Grenoble lördagen den 27 februari? Då kan din avgång ha flyttats från Terminal 5 till Terminal 4. Läs mer om terminalflytten här

Skidcharter innebär mer bagage

Skillnaden mot charterresor till solen är förstås att skidchartern innebär så mycket mer bagage i form av vinterkläder och skidutrustning. Därför är det viktigt att komma till flygplatsen i god tid. Det är bättre att få lite tid över på flygplatsen för en fika i lugn och ro, än att börja sportlovet i stress.

Goda råd för en snabbare incheckning och säkerhetskontroll:

  • I handbagaget får inga vassa föremål vara, undvik också vätskor så långt som möjligt. Packa sådant i det bagage som ska checkas in.
  • Förbered dig inför säkerhetskontrollen genom att lägga alla småsaker som mobiltelefon, nycklar, mynt med mera i ytterkläder eller kavaj som sedan röntgas. Ta gärna av dessa plagg redan på väg till säkerhetskontrollen. Har du en dator med dig ska denna tas upp och läggas separat på bandet. Förberedelserna sparar ett antal sekunder per resenär, och sammantaget växer det till ett antal minuter för den som står längre bak och väntar.
  • Skidor och annat otympligt bagage ska lämnas vid specialincheckningen där boardingkort ska visas upp.
  • Observera att specialbagage kommer på ett särskilt bagageband vid hemkomsten till Arlanda.

OBS. Passa också på att kolla in erbjudanden och tips på shopping och mat samt boka sportlovsparkering inomhus till extra bra pris så får du bästa möjliga start på resan.

Trevlig resa!