På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Qatar Airways utökar på Stockholm Arlanda Airport

2014-11-27, kl. 11:53

Qatar Airways utökar sina flygningar till Stockholm Arlanda Airport från februari 2015 och går från sju till tio avgångar i veckan. De nya avgångarna ger resenärer från Stockholm ännu bättre tillgång till Qatar Airways världsomspännande nätverk.

Antalet resenärer på Arlanda ökar stadigt och det gäller inte minst resenärer till och från Asien. Under den senaste 12-månadersperioden har antalet Asien-resenärer till och från Stockholm Arlanda Airport ökat med nästan tio procent. Fler interkontinentala flyglinjer skapar ökad tillgänglighet dels för svenskar att resa ut i världen, och dels för inkommande turism till Sverige.

För att möta den växande efterfrågan utökar nu Qatar Airways i februari nästa år sina flygningar till Stockholm från dagliga avgångar till tio avgångar i veckan. Via den nya flygplatsen i Doha, Hamad International Airport, får resenärerna nu bättre anslutningar till populära Asien-destinationer som exempelvis Bangkok, Singapore och Maldiverna.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda ännu fler valmöjligheter och mer flexibilitet för passagerare som vill resa till och från Skandinavien. De nya flygningarna som läggs till vår redan dagliga service innebär att Qatar Airways möjliggör för många marknader i vårt globala nätverk att utforska både turism och affärsmöjligheter i Skandinavien, säger Akbar Al Baker, Group CEO för Qatar Airways.

– Minst lika viktigt som att attrahera nya direktförbindelser är att utveckla de befintliga. Det är därför fantastiskt roligt att Qatar Airways nu kan öka frekvensen från Stockholm Arlanda till Doha. Fler möjligheter att enkelt nå långväga destinationer förbättrar tillgängligheten och stärker vår vision att vara den ledande flygplatsen i Skandinavien, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

– Att vi nu erbjuder extra flygningar från Stockholm är en klar spegling av de skandinaviska rutternas popularitet. Sedan invigningen för sju år sedan har vi visat att vi vill satsa på den skandinaviska marknaden. Vi har kontinuerligt förbättrat vår tidtabell på rutterna och nyligen introducerade vi även vår nya Boeing 787 Dreamliner här, säger Christian Deresjö, Country Manager Scandinavia på Qatar Airways.

Qatar Airways har växt snabbt under sina 17 verksamma år och är ett av endast sju flygbolag i världen som har fem stjärnor av fem möjliga, enligt branschorganet Skytrax ranking. Idag flyger bolaget till 145 affärs- och turistdestinationer i Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien, Australien, Nord- och Sydamerika.

Tidtabell Qatar Airways:

Dagligen, med Boeing 787
Stockholm Arlanda - Doha: 09.20-17.05
Doha – Stockholm Arlanda: 02.40-07.05

Från 2 februari – 28 mars: Måndag, tisdag och lördag, med Airbus 330
Stockholm Arlanda - Doha: 21.10 – 05.10 påföljande dag
Doha – Stockholm Arlanda: 13.25 – 17.50

Från 30 mars: Måndag, torsdag och lördag, med Airbus 330
Stockholm Arlanda - Doha: 22.25 – 05.10 påföljande dag
Doha – Stockholm Arlanda: 13.25 – 18:50