På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Singapore Airlines avser starta direktflyg till Singapore från Arlanda

2012-01-12, kl. 14:51

Singapore Airlines avser börja trafikera linjen Stockholm – Singapore i samarbete med SAS. Flygbolaget är helt nytt på Arlanda liksom direktlinjen.

SAS och Singapore Airlines avser att starta en gemensam direktlinje mellan Stockholm Arlanda Airport och Singapore Changi Airport, som är en viktig transferflygplats i Sydostsien.  De två flygbolagen har ingått ett samarbetsavtal, som bland annat innebär samordning av tidtabeller och biljettförsäljning. Avtalet måste först godkännas av myndigheterna i Singapore. När avtalet är godkänt kommer flygbolagen med mer information om tidtabeller, flygplanstyper och priser.

- Vi ser oerhört positivt på ett förstärkt utbud av interkontlinjer från Arlanda till den här delen av Asien. Inte minst som Singapore är ett viktigt nav för vidare resor i Sydostasien och till Australien, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

- På grund av den ökade efterfrågan på resor till Sydostasien är vi mycket glada att kunna samarbeta med Singapore Airlines att lansera en ny direktlinje mellan Stockholm och Singapore. Vi kommer också att kunna erbjuda både våra företagskunder och fritidsresenärer ett stort antal destinationer i Sydostasien tack vare vårt samarbete med Singapore Airlines, säger Robin Kamark, kommersiell chef i SAS.