På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Svenska illustrationer på Arlandas nya shoppingpåsar

2012-11-02, kl. 16:00

Nu kommer svenska och internationella besökare välkomnas till Stockholm och Sverige genom ny svensk design. Det är shoppingpåsarna på Stockholm Arlanda Airport som blir ett levande galleri där några av Sveriges mest framstående illustratörer och konstnärer valts ut att visa upp särskilt framtagna verk i samarbete med flygplatsen.

I samband med lanseringen av shoppingpåsarna ställs även motiven ut med hjälp av ett mobilt galleri på olika platser i utrikes- och inrikesterminalerna.

Shoppingpåsarna blir som en levande galleri

- Vår tanke är att göra shoppingpåsarna på Arlanda till ett levande galleri, där vi visar några av Sveriges duktigaste illustratörer och konstnärer. Vi är stolta över den talang som finns i Sverige, och få platser har samma genomströmning av människor från hela världen som flygplatser. På det här sättet får alla shoppande resenärer med sig en bit konst hem – på påsen, säger Roel Huinink, vd Arlanda Schiphol Development Company AB (ASDC), som driver och utvecklar den kommersiella utvecklingen inom retail, food and beverages och kommersiell service på Arlanda samt även på Göteborg Landvetter Airport.

Resenärer har chans att vinna grafiskt tryck

Den mobila utställningen kommer att finnas på flygplatsen under en månad. Här visas grafiska tryck av illustrationerna på påsarna, en kort beskrivning om respektive illustratör och deras tankar bakom illustrationerna. Dessutom kan resenärerna vara med och tävla om ett grafiskt tryck. Uppdraget till konstnärerna bestod av tolkningar av Sverige eller Stockholm, och dessa kunde vara inspirerade av bland annat arkitektur, flora & fauna, svenska seder, musik, mode eller design.

Illustrationer:
Vikings - Mats Johansson
Huldra - Lina Ekstrand
Archipelago - Martin Bergstrand

Läs mer om illustratörerna och deras illustrationer.