På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Sveriges första direktflyg till USA:s västkust invigt

2014-03-02, kl. 19:42

Den 2 mars invigdes Norwegians första flygning till Los Angeles från Stockholm Arlanda Airport. Därmed har nu Sverige och Arlanda för första gången en direktförbindelse till den amerikanska västkusten.

Röda mattan låg utlagd redan vid incheckningen och här kunde resenärerna fotografera sig själva mot en Hollywoodfond, att lägga ut på sociala medier redan innan själva resan. I gaten bjöds det på mousserande och tilltugg, och strax efter tre på eftermiddagen klipptes så invigningsbandet av flygkapten på Norwegians Los Angeles-flygning David Pain och Arlandas ställföreträdande flygplatsdirektör Lena Rökaas.

– Runt 400 000 resenärer reser varje år till USA från Stockholm Arlanda Airport, och intresset ökar kontinuerligt. Vi har länge saknat direktflyg till Amerikas västkust, och vi är väldigt glada över Norwegians satsning på långdistansflygningar från Sverige som nu gör det möjligt att resa direkt från Arlanda till Los Angeles, sade Lena Rökaas.

Strax efter klockan 17 lyfte sedan flyg DY 7087 med 291 resenärer till Los Angeles. Norwegian flyger två gånger i veckan mellan Stockholm Arlanda och Los Angeles; på onsdagar och söndagar. Från och med 30 april går det tre flyg i veckan, på måndagar, onsdagar och fredagar.