På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Vi firar 70-åringen SAS med retroutställning

2016-09-05, kl. 13:36

Idag firar vi SAS 70 år med att inviga en utställning av jubilarens tidsresa från 1946 och framåt. I den spektakulära montern samsas SAS uniformer genom tiderna med menyer, biljetter, tidtabeller och andra historiska rariteter.

Bakom utställningen står Reidun Boethius, som började sin livslånga karriär på SAS som flygvärdinna 1956. Under årens lopp har hon samlat på sig samtliga uniformer i utställningen samt en mängd åtråvärda samlarobjekt. Reidun har också genomfört modevisningar runt om i världen med sina uniformer, som designats av modeskapare som Dior och Calvin Klein.

- Uniformen fungerar som SAS ansikte utåt och är en viktig del av SAS historia. Den har gjort det lätt för passagerarna att känna igen SAS medarbetare, både på marken och i luften. Jag är därför glad och tacksam över att få visa några av uniformerna ur min samling här på Arlanda, säger Reidun Boethius.

- SAS har krympt avstånden i Sverige och mellan Skandinavien och världen. Därigenom har man under de senaste 70 åren haft en enorm betydelse för tillgängligheten till Sverige och som partner till flygplatsen. Vi hoppas att våra resenärer tar sig tid att besöka utställningen för att se den unika samling vi nu har möjlighet att visa på Arlanda, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Utställningen invigdes idag av Arlandas flygplatsdirektör Kjell-Åke Westin och den välkända SAS-profilen Reidun Boethius.

Den visas 6-25 september vid gateområde F26-F39 i Terminal 5.

Läs mer om utställningen.