På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Thai Airways firar jubileum på Arlanda

2013-03-05, kl. 16:10

I över 25 år har Thai Airways trafikerat Arlanda. I dag kan svenska resenärer dagligen flyga till Bangkok med det thailändska flygbolaget och dessutom till Phuket två gånger per vecka under vintern. Det långa samarbetet firades idag genom ett event på Arlanda där Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra deltog tillsammans med Thai Airways vd Sorajak Kasemsuvan, Swedavias koncernchef Torborg Chetkovich och Arlandas flygplatsdirektör Kjell-Åke Westin.

Runt 400 000 svenskar besöker det mycket populära resmålet Thailand varje år och det gör svenskarna till en av de största turistgrupperna i landet. Under vinterhalvåret flyger Thai Airways till Phuket två gånger i veckan med en Boeing 747, som är den största flygplanstypen som trafikerar Arlanda. Dessutom flyger Thai dagligen till Bangkok som även är ett mycket bra nav för de resenärer som skall besöka andra delar av Sydostasien och Australien.

För att fira det framgångsrika samarbetet mellan Arlanda och Thai Airways bjöd Swedavias koncernchef Torborg Chetkovich och Arlandas flygplatsdirektör Kjell-Åke Westin i dag in till ett event på Arlanda. Bland deltagarna fanns Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra och Thai Airways verkställande direktör Sorajak Kasemsuvan.

- Under 2012 flög 220 000 resenärer från Stockholm Arlanda till Thailand. Vi är glada över vårt långvariga samarbete med Thai Airways där deras direktlinjer erbjuder en viktig förbindelse mellan våra länder och samtidigt bidrar till Sveriges tillgänglighet, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

Förhoppningen är att kunna öka trafiken mellan Sverige och Thailand till tio avgångar i veckan. Från sommaren 2013 kommer Thai Airways även att uppgradera till flygplanstypen Boeing 777-300 som innebär en ännu större komfort för resenärerna.

- Sverige och Arlanda är en mycket viktig destination för Thai Airways och under de mer än 25 år som vi har trafikerat Stockholm har vi ständigt flyttat vår position framåt. Ett tydligt tecken på att Thai Airways ser Arlanda som en mycket viktig knutpunkt är det faktum att vi uppgraderar flygplansmodellen till Stockholm och att vi tillsammans med Swedavia gemensamt diskuterar möjligheten att öka antalet flygningar till Arlanda, säger Sorajak Kasemsuvan, verkställande direktör på Thai Airways.