På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Upplev Sveriges smakriken på Arlanda

2013-09-30, kl. 12:45

På måndagen invigdes ett nytt Delikoncept i Terminal 5 på Arlanda. Här kan man njuta av svenska delikatesser från Sveriges smakriken på plats i baren, köpa med sig hem eller ge bort som present. Konceptet är en bar och butik i ett, där regionala och närproducerade produkter står i fokus.

Sortimentet kommer att variera över året och det är höga krav på smakupplevelser och kvalitet. Här finns bland annat rökt och gravad lax av hög kvalité, sikrom, sill, choklad och Västerbottenost.

- Stockholm Arlanda Airport är världens port till Sverige och genom det nya Deli-konceptet kan vi på ett inspirerande sätt visa upp den svenska matkulturen för resten av världen, säger Michael Persson Gripkow, Swedavias marknadsdirektör.

I väntan på sitt flyg kan man slå sig ner i baren och uppleva några av produkterna på plats. Flera enklare rätter finns på menyn och det finns även ett stort utbud av lokala drycker. Glasen som dryckerna serveras i är handblåsta och kommer från Ulvens glasbruk norr om Uppsala.