På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Upptäck Stockholm genom appen Stockholm Sounds

2013-09-16, kl. 10:20

Nu lanseras en app för att ge turister unika upplevelser, som vanligtvis inte presenteras i guideböckerna. Turisterna utmanas att upptäcka Stockholm genom spelmoment, interaktiva upplevelser och spännande platser utifrån stadens ljud och musik. Appen har tagits fram i ett samarbete med bland annat Stockholm Visitors Board/Stockholm Business Region, Svensk Handel, Stockholms Hamnar, Visit Sweden och Swedavia.

Stockholm Sounds

Redan när resenären landar på Arlanda och öppnar appen ges förslag på upplevelser och en karta hjälper till att hitta platserna på flygplatsen. I bagagehallen kan man till exempel svara på frågor om några av de musiker som finns med i Stockholm Hall of Fame. Varje fråga som besvaras rätt och upplevelse som genomförs ger poäng. I de olika spelmomenten kan besökaren också dela upplevelserna med sina vänner, vilket öppnar möjligheter för en viral spridning.

– Stockholm Sounds är en nyskapande satsning som vi är stolta och glada att vara en del av. Det ger våra resenärer en oväntad och spännande upplevelse, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör Swedavia.

Ljudupplevelser på Arlanda

På flygplatsen finns även två ljudinstallationer i Terminal 5, framtagna av ljudkonstnären Håkan Lidbo. Dessa två är öppna för alla resenärer, men app-användarna känner till dem i förväg. Den ena är ”Sound Walkway”, där ett ljud spelas eller en kort musikslinga hörs vid passering över det markerade stråket. Genom att gå snabbare eller långsammare styrs tempot i musiken.

Den andra installationen är ”Big Beat”, som är en social, gigantisk trummaskin där 48 knappar som var för sig spelar ett trumljud när man håller knapparna nere. Genom att själv trycka in några av knapparna skapas en unik rytm och tillsammans med en eller några vänner blir det ännu roligare då fler ljud och rytmer skapas.

Sound Walkaway

Flera installationer och upplevelser runt om i Stockholm

Förutom de två installationerna på Arlanda finns det tre unika, interaktiva och utmanande installationer runt om i Stockholm, också skapade av Håkan Lidbo. Genom Stockholm Sounds finns även ett flertal upplevelser att upptäcka inne i Stockholm, bland annat en av stans ljudligaste attraktioner, music quiz hos norra Europas bäst bevarade skivaffär och att hitta ljud och gröna drinkar i Strindbergs Röda rummet på Berns.

Ladda ner appen på Itunes.