På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Världens första tatueringsstudio på en flygplats

2015-04-10, kl. 10:33

Stockholm Arlanda Airport får världens första tatueringsstudio på en flygplats. Den 5 maj öppnar den välkända tatueringsstudion Salong Betong i Terminal 5.

Flygplatser kan idag likställas med dåtidens hamnar; en viktig mötesplats och ett nav för resande. Förr i tiden var det bara kriminella och sjömän som hade tatueringar, och fartyg var ett av de vanligaste ställen där tatueringskonsten lärdes ut. Idag har tatueringar blivit allt vanligare och något som många bär, allt från småbarnsföräldrar till affärsmän. Det finns hittills ingen annan flygplats i världen som har öppnat en tatueringsstudio, och i vår blir Arlanda först.

Förutom att tatuera sig kan man köpa en kopp nyrostat kaffe med gott samvete till ljudet från maskinerna och synen av konstnärerna "in action". Kaffebaren ingår i Salong Betongs välgörenhetsprojekt "Tro, hopp och kaffe" där de tillsammans med Johan & Nyström har tagit fram en egen kafferostning. En del av vinsten från kaffeförsäljningen går till organisationen Maskrosbarn, som stödjer unga med föräldrar med missbruk eller psykiska problem och barn i socialt utanförskap.

Salong Betong är en av Sveriges mest omtalade tatueringsstudior. Det är en lokal stockholmsstudio som vuxit snabbt och blivit ett starkt varumärke i hela Sverige. Det ligger helt i linje med vår strategi där vi som Arlandas port ut i världen vill erbjuda våra resenärer en bra mix av svenska lokala och nationella varumärken, säger Björn Olsson, Head of Retail Swedavia.

Salong Betongs lokal i Terminal 5 på Arlanda kommer att vara minimalistisk och stilren med inslag av betong och tatueringskonst. Den kommer att innehålla en tatueringsstudio, kaffebar och shop där man bland annat kommer att kunna handla kaffe, kaffekoppar, kepsar, skor, badtofflor, solglasögon, kortlek, pysselbok och t-shirt. Salong Betong har vid två tillfällen blivit listade som en av mode-Sveriges mäktigaste aktörer enligt tidningen King.

Salong Betong är väldigt populära och deras salonger är fullbokade lång tid framöver, vilket kan medföra ett högt tryck och en del väntetider. De kommer dock att göra rum för drop-in besök. Njuta av en kopp kaffe kommer man att kunna göra oavsett. Bokning av tider görs direkt via Salong Betong på info@salongbetong.com.

Salong Betong på Arlanda - karta, kontakt och öppettider