På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Världens största pärlplatta på Arlanda

2015-12-07, kl. 16:03

Nu kan alla resenärer som passerar avgångshallen i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport få se världens största pärlplatta. Hela höstterminen har elever från Väringaskolan i Sigtuna byggt på pärlplattan med målet att slå världsrekord och hamna i Guiness Rekordbok. Motivet föreställer en bild av eleverna när de springer mot fotografen framför rådhuset i Sigtuna.

Avtäckning av Väringaskolans elevers pärlplatta på Arlanda - världsrekord! Foto: Roger BerglundIdag avtäcktes pärlplattan i avgångshallen på Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. Den invigdes på flygplatsen av Väringaskolans rektor och elever från förskoleklass upp till årskurs 6, inför en samlad kår av medier och andra inbjudna. Björn von Sydow, politiker och före detta talman, samt Niklas Wikegård, expertkommentator i ishockey, fanns på plats för att bevittna kontrollmätningen och tillkännage världsrekordet för Guiness Rekordbok.

Världens största pärlplatta består av 1 680 200 pärlor, har tagit totalt 4 000 timmar att lägga och den är drygt 40 kvadratmeter stor (4,65 m bred och 8,70 m hög).

– Projektet har varit väldigt spännande i sig, att producera ett sådant här fantastiskt konstverk, men det viktigaste är ändå den erfarenhet vi har varit med om. Vi har tillsammans skapat en historia, en berättelse som är värd att berätta. Vi kommer att använda den kunskapen i framtiden för att skapa mod och engagemang kring andra projekt och viktiga frågor som berör oss. Våra elever kommer aldrig glömma vikten av att samlas kring ett gemensamt mål och att satsa hela vägen, säger Marjan Nourzad, rektor på Väringaskolan.

– Sigtuna är vår hemkommun och det känns väldigt roligt att få möjlighet att lyfta fram alla duktiga elever och det enorma jobb de lagt ned på projektet. Vi är också glada att kunna bjuda våra resenärer på en rolig överraskning och ett världsrekord nästa gång de kommer till flygplatsen, säger Anna Ericsson, enhetschef Passenger Services på Stockholm Arlanda Airport.